Hvis du bliver stillet dette spørgsmål på Facebook, må du IKKE klikke

En ny Facebook-virus forsøger at narre dig til at klikke på en video.

- Er det dig?

Sådan lyder spørgsmålet, som flere og flere danskere har modtaget over Facebooks beskedfunktion Messenger.

Sammen med spørgsmålet har brugerne af det sociale medie modtaget et link til en video, men det frarådes nu på det kraftigste, at man klikker på videoen. Det skriver Sydsjællands Politi nu i en advarsel på Twitter.

Ifølge politiet er der dog ikke tale om en rigtig video, men om en virus. Og klikker man på video-linket, så vil virussen sprede beskeden med spørgsmål og video til alle dine Facebook-kontakter.

Virussen er dog ikke ny - den er bare blevet opdateret med en dansk tekst.

Allerede i 16. oktober kunne dagens.dk fortælle om virussen, der kommer i form af et falsk link fra Youtube, som bliver sendt til brugerne via en besked på deres Messenger-app.

Det særligt snedige ved den nye virus er, at beskeden ofte kommer forklædt som en besked fra en ven. På den måde er det lettere at lokke folk i fælden, fordi de næppe forventer at blive snydt af en person, de kender.

Læs også

Indbrudstyv brugte peberspray mod hund: Det kom han hurtigt til at fortryde

Tidligere landede beskeden i mange danskeres Messenger-indbakken med et link til Youtube samt den korte tekst: 'It’s you xx' (brugerens navn red.) eller ’Is this yours’.

Nu er beskeden som sagt blevet udstyret med en dansk tekst, der gør det ekstra svært at lure, at der er tale om svindel.

Så modtager du en mystisk hilsen fra en Facebook-bekendt med netop dette spørgsmål, så skrive eventuelt til vedkommende, før du åbner videoen.

Læs også: Har svindlet unge mænd for mere end 1,2 millioner: Fald ikke for denne mands svindelnumre

For flere 112 nyheder klik her.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip