I disse to kommuner er der ingen der slipper: 115.000 danskere skal testes

115.000 danskere skal have stukket en lille vatpind i næsen eller munden i løbet af de næste par dage. Det skyldes, at der i to kommuner er fundet mink-muterede covid-19, og derfor vil man nu teste alle indbyggerne.

Mange tusinde danskere bliver hver eneste dag testet for covid-19. Dagligt bliver mellem 800-1.200 danskere konstateret smittet, og med et kontakttal der fortsat ligger omkring 1.0, vil tallet stabilt ligge i det område.

Læs også

Advarer mod populære måltidskasser: Varer tilbagekaldes

I Midt- og Vestjylland og er man dog blevet ekstra bekymret for de mink-mutationer, der findes af covid-19 i Danmark, efter at der er fundet muterede varianter af corona i Holstebro og Ringkøbing-Skjern og derfor vil man nu i de to kommuner teste samtlige borgere.

Det betyder, at 115.000 danskere i gennem de næste par dage skal testes for covid-19, uanset om de har symptomer på det eller ej.

Vil udvide testkapaciteten

For at kunne få testet de mange mennesker, er de i øjeblikket ved at se, om de kan udvide testkapaciteten i Region Midtjylland.

“Vi er i øjeblikket ved at se på udvidelsen af testkapaciteten. Dels ved teststationerne og så flytte rundt på vores mobile enheder, så vi får udnyttet den kapacitet, vi får tildelt fra nationalt hold i morgen,” fortæller Per Sabro Nielsen, der er lægefaglig direktør for præhospitalet i Region Midtjylland til TV Midtvest.

Hos professor i veterinær virologi ved Københavns Universitet, fortæller Lars Erik Larsen, at man ikke skal være mere bekymret som enkelt individ, hvis man bliver smittet med minkvarianten af covid-19.

“Hvis du får virus i morgen, så er det lige meget, om du får den gamle virus fra mennesker, eller om du får minkvarianten,” fortæller han til TV Midtvest.

Læs også

Frontalt sammenstød - En person mister livet

 

 

Dagens Gossip