I går var der sne på menuen: Nu overrasker DMI med kæmpe vejrskifte på vej

Skrevet af Emil Martesen

03/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI løfter sløret for et kæmpe vejrskifte.

Mest læste i dag

Danskerne har for alvor lagt påskeferien bag sig - men det samme kan man ikke sige om det ustadige vejr, der for alvor har fået sit tag over Danmark.

Og selvom det så sent som i går blev meldt ud, at det bestemt ikke så ud til at lakke mod enden, så har piben nu fået en anden lyd.

Som ugen skrider frem venter et kæmpe vejrskifte nemlig danskerne.

I første omgang skal de kommende dages vejr dog overstås.

Efter en sjaskvåd tirsdag, holdes der i dag, onsdag, en velfortjent regn-pause, endda med mulighed for sol mod nord og øst. Men, det bliver en kort pause…

Allerede i aften står den igen på masser af regn, når en front bevæger sig op over landet fra sydvest. I den nord- og østlige del af landet kan regnen stedvis overgå i slud eller sne - se det er rigtigt aprilvejr.

Det skriver DMI.

De lægger ikke skjul på, at der de følgende dage står det ene regnvejr efter det andet i kø og det vil typisk passere Danmark fra vestlige retninger, så der er i den grad lagt op til nogle våde og ustadige dage.

Men når ugen lakker mod enden, er der langt om længe grund til at ånde lettet op.

Her venter nemlig et lille lyspunkt, oven på al denne regn-snak.

Den kommende weekend tegner nemlig til, at blive særdeles lun med temperatur der lørdag lander et sted mellem 13 og 18 °C, lokalt måske tæt på 20 °C, også søndag tegner til at blive ganske lun med temperatur op omkring 15 °C flere steder. Regnen slipper vi ikke helt for, det bliver dog i små mængder og så titter solen frem både lørdag og søndag.