Indefrosne feriepenge: Borgere her får flest penge udbetalt

Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Beløbet der bliver udbetalt af de indefrosne feriepenge, afhænger af hvilken kommune man bor i. Det viser en undersøgelse fra Spar Nord.

Der er lidt mere end to måneder tilbage, til mange danskere kan se frem til en pæn udbetaling. Det er nemlig omkring den 1. oktober, at alle de mange danskere med optjente feriepenge, vil få hele tre uger udbetalt.

Læs også

Mange gør dette i Ikea: Det kan være livsfarligt

Hvor meget man får udbetalt, afhænger dog af den løn, som man har haft i hele 2019, men det afhænger også af, hvilken kommune man bor i.

Det viser en undersøgelse fra Spar Nord, hvor de har taget et kig på løntallene fra Danmarks Statistik.

Disse tal viser, at der i nogle kommuner er mere end dobbelt så stor forskel på de indefrosne feriepenge i forhold til andre kommuner.

Sjællænderne får mest

Tager man udgangspunkt i Spar Nords tal, så er det hovedsageligt folk bosat på Sjælland, der kan se frem til store udbetaling af de indefrosne feriepenge.

Den kommune i Danmark hvor der gennemsnitligt er optjent flest feriepenge, er i Gentofte Kommune, hvor der gennemsnitligt er sparet 41.561 kroner op. Det er vel og mærke alle fem uger, og ikke blot de tre uger, der bliver udbetalt.

Derefter kommer Rudersdal med 39.372 kroner, inden Hørsholm på 3 pladsen med 38.950 kroner.

Ifølge Spar Nords undersøgelse skal vi først ned til nummer 18 på listen, før vi finder en kommune, der ikke er fra Sjælland. Det er Skanderborg Kommune, og her er der gennemsnitligt optjent 26.817 kroner.

Tager man et kig på de kommuner, hvor der er optjent færrest penge i gennemsnit, så er det særligt på de mindre øer.

Læsø er den kommune med det laveste snit på 19.031 kroner, mens Samsø kommer lige i hælene med 19.052 kroner. Derefter er det Langeland på 19.308 kroner, inden Ærø, Bornholm, Lolland og Morsø følger trop.

Der er helt præcist 22.530 kroner mellem den kommune i landet, hvor der er optjent flest feriepenge, og så den kommune i landet, hvor der i gennemsnit udbetales mindst.

Læs også

Mette Frederiksen med besked til danskerne

 

 

 

Dagens Gossip