Ingen spor af døde dyr: Nu kan unge købe veganske studenterhuer

Studenter kan nu købe veganske huer.

Flere og flere unge tager bevidste valg om kost og livsstil for at skåne dyr og miljø, og det har aldrig været mere populært at være vegetar eller veganer.

De nye forbrugsmønstre skaber muligheder for virksomheder, der kan tjene penge på at lave alternative produkter til kunder, der vil have bæredygtige, økologiske og miljørigtige varer. 

Det gælder også for firmaet C.L. Seifert, der har lanceret en vegansk studenterhue til sommerens studenter. Det skriver DR Østjylland.

I stedet for læder er der brugt kunstlæder i huen, og ulden er skiftet ud med bomuld, så der slet ikke er spor af dyr i huen.

- Jeg er selv vegetar og ville ikke have noget med læder. Jeg synes ikke, at vi har ret til at dræbe dyr for at spise dem eller bruge dem som beklædning, siger Sandie Khadir fra Aarhus Statsgymnasium til DR.

Hun har selv investeret i den nye veganske studenterhue og glæder sig over, at der er kommet et alternativ til den almindelige studenterhue, som er fyldt med spor af døde dyr.

Firma sælger veganske studenterhuer. Foto: Scanpix

Indehaver af firmaet Anders Eriksen siger til DR, at idéen til den veganske studenterhue kom fra gymnasieeleverne selv. 

På nuværende tidspunkt har omkring 250 kommende studenter bestilt den dyrevenlige hue. 

Den veganske studenterhue bliver dog ikke kun mødt af begejstring. 

Lars Nordam er vicerektor på Aarhus Statsgymnasium, og han medgiver, at mange elever går op i at leve vegetarisk eller vegansk, men han synes alligevel, at den veganske studenterhue er noget pjat:

- Det er lidt søgt at tale om veganske studenterhuer, tænker jeg. Gå da ud og gør en forskel - i stedet for at betale dig til en forskel, siger Lars Nordam til DR.

Medarbejder i H&M gik ind i prøverum efter kvindelig kunde: Synet fik hende til at slå alarm

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip