Ingen taxaer ville køre med blinde Lene: Var ved at give op, da hun pludselig fik hjælp fra uventet side

Emil Ryttergaard

374 uger siden

|

19/05/2017
Indland
Foto: Privat/polfoto
Foto: Privat/polfoto
Torsdag morgen skulle Lene Fritzbøger Andersen i en ganske kort tur med taxa. Men i stedet for at få hjælp fra taxaselskabet, hjalp almindelige borgere på gaden den blinde kvinde.

Dagens topnyheder

Det skulle egentlig have været en kort tur i taxa for den 48-årige Lene Fitzbøger Andersen, der onsdag morgen skulle til en konference og derfor tage taxaen fra Østerport station i København til Ofelia Plads. 

Men da Lene Fritzbøger Andersen fra den nordsjællandske by Espergærde er blind, måtte hun forgæves vente ved taxaskiltet sammen med førerhunden Ronja. 

- Jeg står ved taxaskiltet kl. halv ni og venter, og da der ikke sker noget, så ringer jeg så og bestiller en taxa, og siger at jeg har en førerhund med, siger Lene Fitzbøger Andersen til Dagens.dk. 

- En dame kommer så hen og spørger mig, om jeg har brug for hjælp, og jeg siger, at jeg venter på en taxa. Hun siger, at der ellers kører masser af taxaer forbi. En anden dame kommer også og hjælper ved at  forsøge at praje flere taxaer uden held og bliver til sidst rigtig vred, siger Lene Fritzbøger Andersen.

Men den hjælpsomme dame, som forsøger, at praje en hyrevogn ville ikke finde sig i, at taxaerne blot ignorerer Lene Fritzbøger Andersen, og derfor tager hun selv affære, da hun ser en kollega komme cyklende på sin ladcykel.

Lene Fritzbøger Andersen med førerhunden Ronja. Foto: Privat

- Der kommer Oliver, han kan da lige køre dig derhen, siger hun, og jeg spørger om, han ikke skal på arbejde. Men hun siger, at Oliver er hendes chef, så hun giver ham fri til at køre mig, siger Lene Fritzbøger Andersen til Dagens.dk, og fortæller at hun sætter sig op i ladet med hunden og bliver kørt frem til konferencen af den venlige cyklist Oliver.  

Hun oplever, at det er et generelt problem, at taxaerne ikke vil tage de blinde med førerhunde med i bilerne, og derfor var denne form for venlighed også noget helt særligt for den 48-årige Lene Fritzbøger Andersen.

- Det her var helt ekstraordinært og det var skønt, at opleve at folk tog sig den tid. Det beviser jo, at selv i et meget travlt samfund, så tager folk tiden til at hjælpe andre, og de håber jeg, at de bliver ved med. Det er grunden til at vi tør færdes ude nogen af os, siger Lene Fritzbøger Andersen til Dagens.dk.

Isabella bestilte kagkone i Føtex til børnefødselsdag: Blev forbavset over resultatet