IT-problemer skaber kaos i Københavns Lufthavn: Folk kan ikke tjekke ind

Foto: Shutterstock

Flere og flere danskeres sommerferie starter ud med store problemer allerede i lufthavnen.

Selvom coronapandemien er ved at være fortid, og flere lande har åbnet op for turister, så er det ikke let at komme på ferie denne sommer. 

Luftfartsindustrien er nemlig hårdt presset på grund af personalemangel, som er opstået, fordi mange ansatte i både lufthavne og hos fly- og rejseselskaber er blevet fyret de seneste par år under pandemien.

Læs også

Danskernes sommerferie er i fare: Hver anden flyvning kan blive aflyst

Derudover er store flyselskaber som SAS og Norwegian ramt af strejke, ligesom SAS også har en konkurs hængende over hovedet. 

Det betyder, at et rekordstort antal rejsende i år oplever, at deres fly bliver aflyst eller forsinket, og det er uundgåeligt noget, som ødelægger mange danskeres sommerferie, der for alvor er startet i denne uge. 

Det hele bliver dog endnu værre i dag, fredag, som er én af årets helt store rejsedage, da Københavns Lufthavn oplever IT-problemer. 

"Fredag er en af vores store rejsedage, fordi vi både har weekendrejsende, og erhvervsrejsende, som kommer tilbage," har vagthavende ved Københavns Lufthavn forklaret. 

Den store travlhed er endt i stort kaos, da rigtig mange rejsende ifølge TV2 ikke har mulighed for at tjekke ind på grund af IT-problemer, hvilket naturligvis ikke hjælper på de lange køer og mange aflysninger, som lufthavnen i forvejen oplever. 

Skal du rejse fra Københavns Lufthavn i dag eller én af de kommende dage, er det derfor en god ide at tage afsted i rigtig god tid og at holde dig opdateret om situationen i lufthavnen.

Det er desuden værd at huske, at Tour de France skaber trafikale problemer på store dele af Sjælland og Fyn i dag og i morgen, ligesom samme gør sig gældende i Jylland på søndag. 

Lørdag d. 2. juli bliver Storebæltsbroen desuden midlertidig lukket i begge retninger i flere timer, ligesom cykelløbet også får konsekvenser for den danske fly- og dronetrafik. 

Læs også

Sådan undgik han enorm kø i lufthavnen ved at tage sin ene strømpe og sko af: Nu får han hug

 

 

 

Dagens Gossip