Jægere på jagt efter krondyr, endte med at nedlægge kendt avlshoppe

Foto: Shutterstock

Avlshoppen Calicia Møgelvang blev ved en ulykke nedlagt af to jægere, der var på jagt efter krondyr. Jægerne har erkendt deres fejltagelse.

Ejer af Stutteri Møgelvang i Nykøbing Mors, Jan Jensen, fik for nylig en tragisk besked over telefonen. På sin ferie i Afrika fik han et opkald, hvor hans søn kunne berettet om, at to jægere ved en fejl havde ramt hans avlshoppe, Calicia Møgelvang, med skud fra deres jagtgevær. 

Ifølge mediet Ridehesten.com havde de to jægere opdaget, at otte krondyr var løbet ind over Jan Jensens mark. De vælger at skyde efter krondyrene. Et af skuddene går gennem krondyrets hals og fortsætter derefter til hestene. 

En af Jan Jensens fem heste blev ramt af skud. Det var Avlshoppen Calicia Møgelvang, der tilmed var drægtig. 

Læs også

Dumme mennesker og fyrværkeri kostede en hest livet

Jan Jensen fortæller efter eget udsagn, at han "blev meget vred og ked af det, særligt fordi min hoppe har lidt en lang og smertefuld død, da hun er død af de indre blødninger."

Overfor politiet har de to jægere erkendt, at de har affyret skud og at de står bag ulykken. Hvorledes det retslige efterspil herefter bliver, melder sagen ikke noget om. Calicia Møgelvang var ifølge Jan Jensen hans bedste avlshoppe.

Læs også

Verdens største hest

 

 

Dagens Gossip