Jonas Vingegaard husker tilbage på sin første gang: Det var lidt underligt

20/11/2023 13:17

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den evigt populære Jonas Vingegaard lægger ikke skjul på, at det var en smule underligt.

Mest læste i dag

Som en af verdens mest fremtrædende cykelryttere er Jonas Vingegaard året rundt underlagt uanmeldte dopingtests.

Den dobbelte Tour de France-vinder forklarer, at selvom det kan virke besværligt, så er det en nødvendighed, han accepterer. Antidopingmyndighederne banker på hans dør uden varsel, og Jonas Vingegaard, der konstant skal angive sit opholdssted i én time hver dag, skal så være klar til at blive testet.

Det skriver Ekstra Bladet, som har talt med cykelstjernen.

"Jeg sætter den altid til det samme tidspunkt hver dag, så ved jeg, at jeg skal være hjemme på det tidspunkt. Jeg sætter den til klokken syv om morgenen", lyder det fra Jonas Vingegaard.

Den 26-årige Jumbo-Visma-stjerne deler åbent detaljer om den usædvanlige procedure, der kræver, at en fremmed mand følger med ham på toilettet. Han husker blandt andet tilbage på den første gang, han blev testet, hvor han ærligt erkender, at det var 'lidt underligt'. Siden da har han dog gradvist vænnet sig til det.

Under Tour de France, da den danske stjerne bar den gule førertrøje, gennemgik han daglige dopingtests. På de udfordrende etaper med mange stigninger kan det dog være en udfordring at levere en urinprøve i rette tid på grund af lavt væskeindtag.

Dog var problemet i år ikke så stort, da han formåede at opretholde en god væskebalance:

"Jeg synes, at specielt i år har jeg været god til at opretholde en god væskebalance, så jeg har egentlig været rimelig hurtig til at tisse, så det har faktisk slet ikke været et problem for mig i år."

På trods af de specielle omstændigheder tackler Jonas Vingegaard udfordringerne med professionalisme og en pragmatisk tilgang.