Jonas Vingegaard i centrum for stor misforståelse: Her falder han i fælden

28/11/2023 10:36

Emil Martesen

Indland
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix / Facebook
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix / Facebook
Den evigt populære Jonas Vingegaard er i centrum for en stor misforståelse.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard har efterhånden bidt sig fast på alle danskernes læber med hans intet mindre end fantastiske præstationer i cykelsadlen.

De seneste to år har den ydmyge Glyngøre-dreng nemlig sat alle konkurrenterne til vægs og cementeret, at han er blandt de allerbedste klatrere i bjergene.

Og senest, da det spanske etapeløb, Vuelta a Espana, løb af stablen, viste den danske cykelstjerne også prøver på, at han også besidder evnerne til gøre en forskel for sine holdkammerater.

Her agerede han nemlig hjælperytter for sin amerikanske holdkammerat, Sepp Kuss, der endte øverst på podiet i årets tredje og sidste Grand Tour.

Og de store præstationer har i den grad fået fået den danske cykelstjerne i rampelyset.

Det gælder bestemt også uden for landets grænser, hvor en humoristisk fejltagelse har set dagens lys.

Her blev en almindelig mand fejlagtigt identificeret som den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard på en restaurant i Antwerpen. Restaurantens ejer, Joël Gemeiner, var så overbevist om mandens identitet, at han tog et billede med ham og delte det på Facebook med en begejstret kommentar om Jonas Vingegaards besøg.

Denne fejltagelse blev dog hurtigt spredt, da det belgiske nyhedsmedie Het Laatste Nieuws og andre medier rapporterede om den påståede berømthedsgæst, før de indså fejlen og trak historierne tilbage.

Og selvom Jonas Vingegaard ikke har besøgt restauranten, som det nu er blevet bekræftet, understreger denne hændelse, hvordan en simpel fejltagelse kan blive til en stor nyhed, og hvordan den hurtige spredning af information på sociale medier kan forvride virkeligheden.

Du kan se ejeren af restaurantens morsomme Facebook-opslag herunder:

Foto: Facebook