Jonas Vingegaards chef taler ud: Personlige årsager skyld i nederlag

14/04/2023 08:29

Emil Martesen

Indland
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix
Nu sætter den evigt populære Jonas Vingegaards chef ord på hans nedtur.

Mest læste i dag

Jonas Vingegaard bed sig for alvor fast på danskernes læber, da han i sommers endte øverst på podiet i verdens største cykelløb. 

Og de seneste dage har været ingen undtagelse. 

Her viste hele Danmarks Jonas Vingegaard igen god figur, og endte øverst på sejrsskamlen i ‘Baskerlandet Rundt’. 

Men det var da også første gang i år, at danskeren viste tænder. 

For da den evigt populære Jonas Vingegaard og resten af feltet tog hul på det prestigefyldte løb ‘Paris Nice’, så var det bestemt ikke en dans på røde roser. 

Her blev han nemlig sat til vægs af sin evige rival, Tadej Pogacar. 

Det gik nemlig ikke som Jonas Vingegaard havde håbet på, da løbet løb af stablen. 

Men siden da er det alt andet end løbet, som har trukket overskrifter. 

Det bliver nemlig sidste gang lige foreløbig, at Jonas Vingegaard sætter sig i cykelsadlen og skal forsøge sig at køre til tops. 

Man skal nemlig ikke spole tiden ret langt tilbage, før det stod sort på hvidt, at Jonas Vingegaard ikke bliver og finde i ardennerklassikerne. 

Og næste gang den evigt populære Jonas Vingegaard igen skal tage hul på et cykelløb, så bliver det i begyndelsen af juni, hvor han kører Critérium du Dauphine, der bliver det sidste løb inden han skal forsvare Tour de France-titlen. 

Humlen er, at Jonas Vingegaard skal bruge tid med familien, inden sommerens intense periode, hvor verdens største cykelløb, Tour de France, løber af stablen. 

Men nu har det set dagens lys, at det var personlige årsager som spillede ind på hans præstation i det legendariske løb Paris Nice. 

Det løfter holdets sportsdirektør sløret for i et hudløs ærligt interview med B.T

“Det var nok både formen og de personlige årsager, der spillede ind. Måske var han på 95 procent i Paris-Nice, mens han var på 100 i Camino og Baskerlandet”, afslører sportsdirektør for Jumbo-Visma Frans Maasen.  

Han lægger da heller ikke skjul på, at hvis man er på 95 procent, så er det bare ikke nok til at slå en mand som Tadej Pogacar. 

Og selv her skal den danske cykelrytter stramme sig an, hvis han ud og forsvare Tour de France-titlen. 

Frans Maasen fortæller desuden ikke i hvor høj grad de personlige årsager spillede ind, for det er Jonas Vingegaards eget bord.