Juhuu: Verdens femtestørste vandland kommer til Danmark

Ane Sørensen

387 uger siden

|

07/02/2017
Indland
Foto: Gribskov Gruppen A/S
Foto: Gribskov Gruppen A/S
Et af verdens største vandlande skal bygges i Høje Taastrup.

Dagens topnyheder

Et af verdens største vandlande - nærmere betegnet det femtestørste - er på vej til Høje Taastrup vest for København.

Det skriver sn.dk.

Nordic Water Universe er arbejdstitlen på det store projekt, som skal bygges på en 840.000 kvadratmeter stor grund nord for Roskildevej. Byggeriet kommer til at bestå af en indendørs aquapark, ferieboliger og en naturpark.

- Det er et helt igennem fantastisk projekt, både for Høje-Taastrup og resten af Danmark. Vi taler om verdens femtestørste aquapark, som bliver en attraktion uden sammenligning tæt på København. En ferie- og forlystelsesby og naturpark, der vil kunne tiltrække tusindvis af gæster lige fra børnefamilier og konferencedeltagere til turister fra udlandet, siger borgmester i Høje-Taastrup Michael Ziegler til sn.dk.

Første spadestik bliver taget i oktober 2017, og udover det 12.000 kvadratmeter store vandland, vil stedet efter planen byde på ferieboliger, konferencecenter, butikker, spisesteder og aktiviteter som legeland, minigolf og biograf.

I naturparken vil gæsterne kunne vælge mellem forskellige aktiviteter som trætop-klartring, mini-zoo, friluftscene, bådsejlads, svævebaner og naturlegeplads.

En gruppe udenlandske investorer står bag opførelsen af Nordic Water Universe, som vil blive bygget etapevis igennem en længere årrække. Efter planen skal det stå færdigt omkring år 2028.