Kærestesorger: Det skal du ikke gøre

Et brud med en kæreste kan være frygteligt smertefuldt, og for de fleste handler den første tid om ren overlevelse.

Men når du er ved at vende tilbage til livet igen, så handler det om at komme over jeres forhold i stedet for at søge at hænge fast i det.

På datingsitet YourTango.com kommer sex- og datingskribenten Tiffany McHugh med de typiske fælder, vi går i, når vi sørger over et brud, og som kan gøre det meget sværere eller endda umuligt for os at komme videre.

1) Hoppe i seng med den første den bedste

Det kan måske lyde som en fristende løsning at finde en ’rebound-guy’, som du kan have lidt sjov med og derefter kassere for at prøve på at reparere dit bristede hjerte. Men sandsynligheden for at du vil vågne op til en tomhed, der er endnu større og værre end før, er stor.

Og moralske tømmermænd er ikke vejen til at hele din knækkede selvtillid. På et tidspunkt er det sikkert det rigtige for dig at kaste dig over en ny mand, men gør det ikke i affekt, men alene fordi du har lyst til ham.

2) Forfølge ham på nettet

Tjekker du stadig flere gange om dagen hans Facebookside og Googler du ham dagligt? Stop det. Det er selvtortur, og det vil på ingen måde hjælpe dig videre. Hvis ikke du kan lade være, mens I stadig er venner, så må du være dramatisk og fjerne ham fra din venneliste.

Det er lige meget, om han opdager det, og hvad han egentlig tænker om det. Du skal komme videre, og det er det vigtigste for dig selv.

3) Forsøge at lade som ingenting

Næst efter at sidde fast i sorgprocessen, så er det værste, du kan gøre ikke at tillade dig selv at være ked af det og forsøge at lade som om, at forholdet ikke betød noget for sig. Fortrængning er aldrig løsningen, hvis du er gået igennem noget, der har påvirket dig dybt.

Og problemet er, at du ikke får lov at gå igennem den naturlige proces og kommer til at sidde fast på et ubevidst plan. Dermed kan bruddet forfølge dig resten af livet, fordi du aldrig får forløsning.

4) Vil møde ham for at få afslutning

Det er desværre meget sjældent muligt at få fremkaldt følelsen af en reel afslutning på et forhold. Heller ikke ved at arrangere møder med ekskæresten bagefter for at udfritte ham og for at få ham til at komme med forklaringer på bruddet.

Noget vil han måske ikke sige, andet kan han ikke sætte ord på, og i den sidste ende så vil du sikkert heller ikke føle tilfredshed med det, der kommer ud af det. Du vil i stedet komme til at virke som en desperat kvinde, og han vil sikkert gennemføre mødet, alene fordi han har dårlig samvittighed.

Og endnu værre så kan du blive efterladt med endnu flere ubesvarede spørgsmål, når du går derfra.

5) Forsøge at dumpe tilfældigt ind i ham

Om det er bevidst eller ubevidst, du bliver ved med at opsøge pladser og steder, hvor du tror eller ved, der er en sandsynlighed for, at du på et tidspunkt vil løbe ind i ham, så er det en dårlig idé. Du får ham ikke tilbage på den måde, men i stedet vil du hænge fast i tanken om ham, og det I havde sammen.

Giv slip, og find andre steder at drikke din café latte eller dyrke din fitnesstræning.

 

Dagens Gossip