Kæmpe brøler i byretten: Dømte uskyldig for denne grove overtrædelse

Foto: Norde Ernst Van/Ritzau Scanpix

Ifølge byretten skulle en ung mand dømmes for en grov overtrædelse af loven.

En 20-årig mand var tiltalt i en sag om børneporno, hvor han i første omgang blev kendt skyldig i Retten i Holstebro.

Det var først, da han ankede sagen til landsretten, at han blev frifundet. Og det krævede endda, at han beviste sin egen uskyld.

På trods af at den tiltalte nægtede sig skyldig i byretten, så var en dommer og to domsmænd overbeviste om, at han var skyldig i at have delt en video, hvor en 17-årig pige udøvede oralsex på en mand:

En video som dommerne i byretten ikke havde set.

Da dommen blev anket til landsretten, bad forsvareren om afhøring af alle dem, omtrent 15 personer, der var en del af den Snapchat-gruppe, hvor den omtalte video var blevet delt.

Læs også

Katastrofe: 9-årig dreng ramt af bil

Advokat Peter Secher, som er tiltaltes forsvarer, fortalte, at aftenen inden sagen skulle for landsretten, fandt man ud af, at en fra Snapchat-gruppen stadig havde videoen:

“Det viste sig om aftenen, inden sagen skulle for retten, at en af af dem havde videoen stadigvæk”, udtalte han.

Nu kunne forsvareren altså rent faktisk vise den omtalte video til anklageren, og i kølvandet på det var landsrettens dom klar: 

“Anklagemyndigheden har påstået frifindelse efter umiddelbart før hovedforhandlingen at have fået forevist den video, der er omfattet af tiltalen.”

Tre landsdommere og tre lægdommere havde nu frifundet tiltalte. Peter Secher understreger vigtigheden i, at uskyldige ikke bliver dømt: 

“Derfor er det vigtigt, at uskyldige ikke dømmes. Og vigtigst at tiltalte frifindes, når der er rimelig tvivl.”, udtaler han.

Byrettens dom var nemlig noget, der kunne give problemer for den unge mands fremtid. Den lød på 14 dages betinget fængsel samt en plet på straffeattesten.

Læs også

Ung mand raserede tog efter 'rimelig våd bytur': Kan nu se frem til enormt erstatningskrav

.

Dagens Gossip