Kan koste danskerne dyrt: Derfor skal du sætte din p-skive på søndag

Foto: YouTube / FDM

Det kan blive en dyr omgang, hvis du ikke husker at få sat din p-skive på søndag.

Selvom kalenderen siger marts, så lader foreåret forstat vente på sig. 

Men måske hjælper det, når vi på søndag den 26. marts kl. 2:00 skifter til sommertid.

For mens vi håber på varmere vejr og blå himmel, skal vi huske at få p-skiven med over på sommertid. 

Og selvom det måske endnu ikke er helt tid til at sætte havemøblerne frem, men urene stiller vi i hvert fald frem. Og hvis vi vil være helt sikre på et herligt forår, så skal vi også huske uret i bilen. 

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse

Uret i bilen er tit det sidste, vi får ændret på. Men hvis bilens ur viser en time forkert, er det alt for nemt at komme til at sætte p-skiven forkert. Det samme gælder den digitale p-skive, der – modsat manges opfattelse – ikke nødvendigvis indstiller tiden automatisk. 

En p-afgift hjælper sjældent på forårsstemningen. Derfor minder Q-Park igen i år alle bilister om at indstille uret i bilen og den elektroniske p-skive allerede på søndag for at undgå de kedelige p-afgifter. 

Q-Parks direktør, Alex Pedersen, lægger heller ikke skjul på, at der skal mindskes misbruges af parkeringspladserne, hvor der laves parkeringskontrol: 

”Vi skal mindske misbruget af parkeringspladserne dér, hvor vi laver parkeringskontrol. Det gør vi ved at kontrollere bilernes p-skiver, og vores p-vagter har ikke andet at forholde sig til end det, som p-skiven viser”. 

Q-Park har naturligvis præcis samme antal medarbejdere på arbejde på søndag efter skiftet til sommertid som på alle andre søndage. 

Læs også

DMI melder ud: Nu vender sneen tilbage

 

.

Dagens Gossip