Katastrofe-fly suspenderes I flere lande efter styrt: Skal du rejse med dette fly?

Flere lande og flyselskaber har i øjeblikket valgt at suspendere det katastroferamte fly, Boeing 737 Max 8, der har været involveret i to flystyrt i løbet af de seneste par måneder. Flere flyselskaber der jævnligt flyver i Danmark, har dog fortsat valgt at holde dem i luften.

Med katastrofen for Ethiopian Airlines flyet ET302 er det anden gang indenfor ganske få måneder, at et Boeing 737 8 Max fly forulykkede på trods af, at der var glimrende vejr. Det vides endnu ikke, hvorfor et Lion Air fly styrtede tilbage i oktober, hvilket dræbte de 189 passagerer, mens der heller ikke er nogen forklaring på, hvorfor flyet med 157 personer fra Ethiopian Airlines styrtede ned.

Læs også

Verdens heldigste mand? Kom for sent til fly, der styrtede ned

Den eneste konklusion man har, er, at begge fly var den præcis samme model fra Boeing. De to flystyrt har i den grad været kostbare for Boeing, der kunne se deres aktie styrtdykke, da markedet åbnede i løbet af mandagen, og det blev vurderet til at koste dem op mod 120 milliarder kroner.

På grund af de forulykkede fly, har flere lande valgt helt at forbyde flytypen Boeing 737 8 Max at lande og lette. Australien, Kina, Indonesien og Singapore har alle valgt at suspendere flyvninger med Boeing-flyet, og det vides endnu ikke, hvornår flyene kommer i luften igen.

Samtidig har flyselskaberne Aeromexico, Aerolines Aregntinas, Cayman Airways, Comair Airways, Eastar Jet og Ethiopian Airlines selv valgt at holde deres Boeing 737 8 Max-fly på jorden.

Flere selskaber flyver fortsat med Boeing-modellen

Der er ingen beviser på, at der er noget galt med Boeing 737 8 Max-modellen, som altså skulle være årsag til de to ulykker. Derfor har den amerikanske flymyndighed FAA (Federal Aviation Administration) også været ude at fastslå, at flyet fortsat er godkendt og sikkert til at være i luften.

Dette er blandt også årsagen til, at mange flyselskaber fortsat vælger at holde deres Boeing 737 8 Max-fly i luften.

Blandt de flyselskaber der ofte letter og lander i de danske lufthavne, er blandt andet, Ryanair, Icelandair, LOT Polish Airlines, Norwegian, Primera Air og TUI Group.

Norwegian har 18 af det pågældende fly i deres flåde, og deres flychef har udtalt sig følgende til CNN omkring deres valg.

”Vi er i tæt dialog med Boeing og følger deres og luftfartsmyndighedernes instruktioner og anbefalinger,” fortæller Tomas Hesthammer, der er flychef for Norwegian.

Hos rejseselskabet TUI har de 15 fly i deres flåde, og de har ligeledes valgt at holde deres fly i luften.

”Vi kommenterer som altid ikke på diverse spekulationer. Vi er i tæt kontakt med fabrikanten. Vi har ikke få indikationer på, at vi ikke kan flyve vores 737 MAX på samme sikre måde, som vores andre fly i flåden,” fortæller TUI i en pressemeddelelse.

Hvis du skal rejse med et af de pågældende flyselskaber, og er nysgerrig på hvilken model, du skal rejse med, så vil dette altid kunne findes på din booking. Koden for dette fly vil typisk være B737-MAX8.

Det er dog vigtigt at understrege, at luftfartsmyndighederne fortsat har godkendt Boeing-flyet, så der bør altså ikke være forhøjet risiko for, at der sker ulykker, hvis du rejser med denne model.

Læs også

Vild video: Passagerfly kastes rundt i luften. Folk troede de skulle dø

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip