Kom med bag kulissen: Simon Kvamm har ét altafgørende krav til sine deltagere i X Factor

Skrevet af Emil Martesen

22/02/2024
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kom med bag kulissen.

Dagens topnyheder

Nu er der ikke længe til, at X Factor tager hul på 'Liveshows' - nærmere bestemt fredag aften.

Og selvom det oftest er til stor spænding hvad deltagerne skal synge, så kan der ikke herskes meget tvivl om hvorvidt Simon Kvamms deltagere skal synge på dansk eller engelsk.

Siden han meldte sin ankomst i programmet har hans deltagere udelukkende sunget på dansk.

Og det bliver der bestemt ikke pillet ved i denne sæson.

Noget der ikke ligefrem faldt på et tørt sted for brødreparret, der ellers gang på gang imponerede den evigt populære dommer, da de sang på dansk:

"I starten var vi lidt utilfredse med at have fået Simon, men vi har selvfølgelig indrettet os efter det, og vi har stor respekt for det arbejde, han laver", fortæller Rinor Selmani til Ekstra Bladet.

Denne følelse af tvivl deles de med Kvamms solist under 23, Victor, der også var skeptisk over for udelukkende at skulle synge på dansk:

"I starten tænkte jeg 'arh, ikke dansk', for jeg lytter ikke til ret meget dansk musik. Så der overvejede jeg at prøve at overtale ham til at skifte mening, hvis jeg nåede langt nok", siger Victor, der dog med tiden har ændret holdning.

Men For Helene Frank, Simon Kvamms solist over 23, har udfordringen været endnu større. Som en del af det danske mindretal i Sydslesvig, med tysk som sit modersmål, har hun haft en stejl læringskurve med hensyn til dansk musik.

Selv lægger Simon Kvamm ikke skjul på, at der ikke bliver pillet ved tilgangen om at vælge musik på engelsk. Han fortæller hudløst ærligt, at han synes det kommunikerer bedre, og det rammer ham hårdere i brystkassen.

Han løfter dog sløret for, at der måske kan blive gjort en undtagelse for en engelsksproget sang i fremtiden, men det som udgangspunkt er et dogme, de kører med på hans hold.