Kraftig advarsel til danskerne: Det er livsfarligt

Foto: Shutterstock.com

Danskerne bliver advaret i disse dage, da vejret kan gå hen og koste liv.

I disse dage har der været en voldsomt blæst over Danmark, og det forventes at fortsætte flere dage endnu. Trods de vejrmæssige udfordringer, er der mange der bevæger sig ud i til havet for at bade, sejl eller stå på paddleboards.

Det er dog rigtig farligt, og nu bliver danskerne advaret af livreddere, der bestemt ikke opfordrer til, at man hopper i havet disse dage, mens blæsten står på.

Læs også

Fødevarestyrelsen tilbagekalder hverdagsret: Bør ikke spises

Årsagen skal findes i, at den kraftige blæst kan skabe nogle revlehuller, som vil have en kraftig understrøm. Samtidig vil fralandsvind gøre, at det bliver svært at komme tilbage igen.

“Er man ved vestvendte kyster, er der risiko for revlehuller, som giver stærk understrøm. Der er store bølger, som kan være sjove at kaste sig ud i, men de er også meget kraftfulde og kan vælte dig omkuld, og strømmen kan trække dig med ud fra kysten,” fortæller Anders Myrhøj, der er kystlivredningschef i TrygFonden Kystlivredning i en pressemeddelelse der fortsættes:

“Vinden giver hvert år anledning til farlige situationer, hvor livredderne henter folk ind fra vandet, og jeg forudser, at vi kommer til at se redningsaktioner på grund af vinden i den kommende uge,” lyder det.

Gør ikke modstand

I pressemeddelelsen kommer de med to gode råd til, hvordan man klarer den, hvis man bliver fanget af en understrøm. 

For det første skal man ikke kæmpe imod. Man skal forholde sig roligt, og lade sig blive trukket med ud, mens man forsøger at svømme til siden. Når man er fri fra understrømmen, skal man svømme ind mod land igen.

Derudover så opfordrer de til, at man altid har en redningsvest på sig, hvis man er ude for at sejle.

Læs også

80-årig kvinde lod sin kat slikke på sig, nu er hun død

 

 

 

Dagens Gossip