Krav fra rejsebranchen til regeringen: Det burde i kunne gøre

Foto: Mads Jensen/Ritzau Scanpix

Rejsebranchen er igen presset af, at der kommer nye vejledninger, der fraråder danskerne at rejse visse steder hen. De kommer derfor med et krav til regeringen.

Det har bestemt ikke været let for rejsebranchen i år. Siden marts har stort set alle rejser været aflyst, og selvom der igen er blevet åbnet op for diverse lande, så er det fortsat ikke let for branchen.

De skal nemlig hele tiden være på vagt over for, hvis regeringen vælger at fraråde rejser til visse lande, da det højst sandsynligt vil betyde, at gæsterne ikke vil rejse alligevel.

Læs også

Spurgte ung pige om hun ville nøgenbade: Det skulle de aldrig have gjort

Det så vi blandt andet ske i Bulgarien, hvor regeringen i torsdags valgte at fraråde alle ikke nødvendige rejser til landet, og det var netop som flere rejsebureauer i Danmark havde planlagt charterferier der til.

I den kommende tid er der også en risiko for, at det samme vil ske for Spanien, Her har både Norge og Storbritannien valgt at fraråde rejser dertil, og det er bestemt ikke usandsynligt, at Danmark vil gøre det samme.

Gør som med Sverige

Det krydser rejsebranchen naturligvis fingre for, at det ikke kommer til at ske, men samtidig så appellerer de også til regeringen, og beder dem ændre deres rejsevejledninger sådan, at det blot gælder regioner i et land, og altså ikke hele landet.

I Spanien er det nemlig flere steder på fastlandet, at smitten spreder sig, mens smitten holdes ganske flot nede på øerne, hvor turisterne typisk kommer.

Men i skrivende stund vil rejser til eksempelvis Mallorca og Gran Canaria bliver frarådet, hvis regeringen vælger at fraråde alle rejser til Spanien.

Hos Dansk Rejsebureau Forening mener man derfor, at man bør gøre det samme, som man netop nu gør med Sverige. Opdel landet i regioner.

“Lige nu er der ikke andre lande end Sverige, hvor man har en regionsopdeling. Vi mener, at det også er muligt at gøre andre steder,” fortæller direktør Lars Thykier til TV2.

Han mener ikke, at det giver mening, at danskerne ikke kan opfordres til at rejse til De Kanariske Øer, Mallorca eller lignende, når der ikke er problemer med smitten der.

Er du enig?

Læs også

Du kan risikere IKKE at få dine feriepenge udbetalt

 

Dagens Gossip