Kun få danskere har hørt om det: Her stod Jonas Vingegaard foran valg der vil ændre alt

Emil Martesen

24 uger siden

|

30/01/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den danske cykelstjerne stod foran et valg, der vil ændre alt for ham.

Dagens topnyheder

I 2022 vandt Jonas Vingegaard for første gang verdens største etapeløb, Tour de France, og blev efterfølgende kåret som Årets Sportsnavn 2022 i Danmark. I 2023 lykkedes det på ny rytteren fra Glyngøre at krydse den ikoniske målstreg på Champs-Élysées i Paris og trække den gule trøje over hovedet som samlet vinder af Touren.

Udover at stå øverst på podiet i Tour de France og desuden vinde en fornem etapesejr i det ikoniske løb, så har Jonas Vingegaard stået øverst på skamlen i flere andre løb i 2023.

Den danske cykelrytter vandt Critérium du Dauphiné med to etapesejre undervejs. Han vandt med tre etapesejre samt pointtrøjen Baskerlandet Rundt. Vingegaard kunne ligeledes lade sig hylde som vinder af Gran Camiño , og derudover har Vingegaard vundet en etape i Paris-Nice og blev samlet nummer to i Vuelta a Espana.

Og om 2024 bliver endnu et succesrrigt år for den ydmyge Glyngøre-dreng må vi vente at se.

Selv gør Jonas Vingegaard alt hvad han kan for endnu engang at levere varen i cykelsadlen.

Men i cykelsportens kulisse, hvor agenter lurer i skyggerne, er der også en konstant kamp uden for cykelsadlen om at sikre sig sportens største talenter.

Et godt eksempel er historien om den danske cykelrytter, Jonas Vingegaard, og hvordan han tiltrak sig genstand for agenters intense interesse, længe før han blev en global stjerne.

Det skriver Ekstra Bladet.

For nogle år tilbage var Ken Sommer, som er en fremtrædende agent fra Corso Sports Marketing, dybt involveret i den 'skjulte' dyst.

Han afslørede for nylig til Ekstra Bladet, hvordan de forsøgte at sikre sig Jonas Vingegaard efter hans imponerende sejr i Polen Rundt i 2019.

"Vi havde en meget åben snak, og vi synes, han er en fantastisk fyr. Vi fulgte ham fra hans første resultater som professionel, og vi prøvede at skrive med ham", forklarer han.

Corso Sports Marketing, der i dag er hjem for flere danske cykelstjerner som Mads Pedersen og Mikkel Bjerg, så Jonas Vingegaard som en værdifuld tilføjelse.

Men skæbnen ville det anderledes.

Jonas Vingegaard valgte at skrive med den schweiziske agent Mattia Galli, hvilket var en beslutning der også påvirkede hans karriere og samarbejdet med stjerner som Primoz Roglic.

"Jeg tror, vi var tæt på. I sidste ende valgte han en anden, og det er fair nok. Jeg snakker stadig med hans agent om det og joker med det. Vi er tætte med ham".

Jonas Vingegaards valg var et vendepunkt, som blev et bevis på, at der selv bag kulisserne i cykelsporten er dramatiske og karriereafgørende øjeblikke.