Kvinde blev klemt i pølsemaskine: Nu er der nyt

Skrevet af Kamille Isaksen

12/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der nyt i den forfærdelige sag.

Mest læste i dag

En tragisk hændelse fandt sted hos Danish Crown i Herning, hvor en rengøringsmedarbejder led alvorlig skade under arbejdet. Kvinden, der har været ansat i ti år til at udføre rengøringsopgaver for ISS Facility Services A/S på Danish Crowns lokationer, var udsat for en ulykke i august 2022, der har efterladt hende med varige skader.

Det skriver TV Midtvest.

Under rengøringen af en maskine, der producerer medisterpølser, blev hun pludselig fanget under maskinens låg, hvilket resulterede i alvorlige forstrækninger i nakke- og halsmusklerne samt en delvis lammelse af ansigtet. Denne skade har gjort det umuligt for hende at lukke sit højre øje og har nødvendiggjort konstant hjælp fra hendes familie til daglige gøremål.

"Jeg er afhængig af, at min mand og børn hjælper mig," delte kvinden i Retten i Herning, hvor hun med tårer forklarede omfanget af sin lidelse og afhængighed efter ulykken.

Sagen, der nu er blevet behandlet i retten, drejede sig om ISS Facility Services A/S's ansvar for ulykken, med anklager om manglende sikkerhedsforanstaltninger ved maskinen. På trods af tidligere registrerede problemer med maskinens låg og installationen af en sikkerhedsknap i 2020, der skulle forhindre låget i at falde ned under rengøring, skete ulykken alligevel.

Retten i Herning har idømt ISS Facility Services A/S en bøde på 207.600 kroner for overtrædelse af arbejdsmiljøloven, hvilket understreger virksomhedens manglende evne til at sikre en sikker arbejdsplads for sine medarbejdere. 

ISS har nægtet sig skyldig i anklagerne, men dommen står ved magt.