Efter tragisk busulykke for 13 unge danskere: Nu er der nyt

Skrevet af Emil Martesen

12/02/2024
Foto: Pai Samakkhi Karnkusol Rescue Foundation
Foto: Pai Samakkhi Karnkusol Rescue Foundation
Nu er der nyt om de unge danskeres tilstand.

Mest læste i dag

En gruppe eventyrlystne danske turister i Thailand oplevede deres værste mareridt, da de natten til fredag dansk tid pludselig endte midt i en tragedie.

En busulykke, der involverede en minibus fyldt med danske statsborgere, har efterladt flere sårede og taget livet af den lokale chauffør.

Ulykken fandt sted i Mae Hong Son-provinsen i det nordlige Thailand.

Det meldte det thailandske medie Bangkok Post i første omgang, før Udenrigsministeriet bekræftede det over for Ekstra Bladet.

Ifølge thailandske medier kolliderede minibussen med et andet køretøj og styrtede herefter ud over en skrænt. Gruppen af unge danske backpackere var på vej til et fullmoon-party, da deres bus pludselig forulykkede.

Det thailandske medie Khaosod rapporterede, at den 55-årige chauffør mistede livet i ulykken, mens op til 13 danske statsborgere, alle i alderen 19-25 år, blev bragt til hospitalet med skader.

Og nu er der langt om længe nyt om de unge danskeres tilstand.

Fire af de forulykkede danskere i Thailand er nu klar til at rejse hjem. Det fortæller landechef i Falck Global Assistance til Ritzau.

Og selvom detaljerne omkring busulykken stadig er ved at blive klarlagt, står det klart, at denne hændelse har rystet det danske samfund. Nyheden om, at de fire danskere nu kan vende hjem, bringer dog en vis form for afslutning for de berørte familier og tilføjer en positiv drejning til en ellers tragisk begivenhed.

Han forventer i samme ombæring, at de resterende ni danskere kan følge ret hurtigt efter.