Lars Hedegaard stopper i Trykkefrihedsselskabet

Efter ni år som formand for Trykkefrihedsselskabet takker den 71-årige islamkritiker, redaktør og forfatter Lars Hedegaard nu af.

Han genopstiller ikke til foreningens generalforsamling på lørdag.

- En kaptajn forlader ikke en skude i havsnød og da især ikke, hvis han selv har været med til at sætte den i søen. Men Trykkefrihedsselskabet tager ikke vand ind. Det er tværtimod en flot sejler med mange bedrifter bag sig, siger Lars Hedegaard.

Og den afgående formand er helt tryg ved at overlade tøjlerne til yngre kræfter.

- Trykkefrihedsselskabets bestyrelse er den bedste, jeg har siddet i, siger han og fortsætter:

- Under konstitueret formand Katrine Winkel Holms myndige og kompetente ledelse står et sammensvejset hold af veteraner og nye folk, der har bevist, at de formår at manøvrere, uanset hvor meget det stormer.

Trykkefrihedsselskabets konstituerede formand, Katrine Winkel Holm, har forståelse for Hedegaards beslutning.

- Vi kommer til at savne ham, men jeg har fuld forståelse for hans beslutning. Det er et formidabelt arbejde, han har lagt i foreningen, siger hun i en pressemeddelelse.

Trykkefrihedsselskabet blev oprettet i 2004, blandt andet fordi Hedegaards ansøgning om optagelse i Dansk PEN blev sat på standby af PEN's bestyrelse på grund af hans islamkritiske bog "I krigens hus" om islam i Europa.

Hedegaard mente, at PEN burde stå vagt om ytringsfriheden og ikke deltage i et politisk korrekt meningstyranni.

Lars Hedegaard blev i 2013 overfaldet uden for sit hjem på Frederiksberg af en mand, der havde klædt sig ud som postbud. Under overfaldet blev der affyret mindst ét skud, men Hedegaard slap helskindet fra drabsforsøget.

Attentatet betød, at Hedegaard i en periode måtte gå under jorden, og han er stadig under PET's beskyttelse. Gerningsmanden er aldrig fundet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip