Laura tissede på en 15-årig pige: Nu fortæller hun hvorfor

Foto: Shutterstock

De slukkede cigaretter i hendes ansigt og klippede hendes hår af. De truede hende på livet og sluttede af med at tisse på hende. Det hele blev filmet med en mobiltelefon.

Måske kan du huske historien om en 15-årig pige, der blev banket og ydmyget af en pigebande fra Frederiksværk? I 2008 fik historien massiv medieomtale, og nu bryder en af pigerne tavsheden om episoden. Laura Pimentel Da Silva har skrevet en bog, hvor voldsepisoden omtales. 

Lauras egen historie er om end endnu grummere end den handling, hvor hun ender med at urinere på den 15-årige pige. Sammen med sin mor og to søskende flytter de fra Brasilien og ind hos en dansk taxachauffør, der arbejder om natten. Dagen derimod forvandles til mareridt for Laura og hendes søskende, der alle bliver misbrugt eller tvunget til at overvære taxachaufførens massive og gentagne misbrug af alle tre børn.

Laura bliver siden placeret hos en plejefamilie og efterfølgende i institution. På den første institution oplever Laura nok engang svigt og grænseoverskridende adfærd, hvor ejeren af institutionen erklærer sin kærlighed til hende og beføler hende. Hun lever derefter på gaden, får et stort hashmisbrug og lever et liv, som alle børn burde forskånes for. 

Forklaring, ingen undskyldning

Lauras opvækst forklarer i vid udstrækning den adfærd, som resulterer i Lauras voldsorgie, hvor den 15-årige pige bliver banket, ydmyget og tisset på. Det er Laura, der tisser, og selvom hun ved, at det er forkert, så er vreden i hende så stor, at hun ikke kan holde sig tilbage. På det tidspunkt er hun 14 år.

Hele historien fortælles i bogen ’Kommunebarn’, der er Lauras selvbiografi og i forrige uge gik i top ti på Mofibos lydbogsliste. Bogen forsøger aldrig at kommen med en undskyldning for omtalte handlinger, som gik langt over stregen. Til gengæld forstår man den frustration, der i sidste ende går ud over en måske ikke helt tilfældig pige. 

Massivt systemsvigt

Bogen fortæller desuden om det enorme svigt, som Laura igennem sin opvækst har oplevet fra systemet. Ingen tror på hende og der bliver ikke taget affære, før Laura selv tager tingene i egen hånd. Blandt andet ved at flygte fra diverse institutioner, i desperation at sultestrejke og udsætte sin krop for permanent skade, ved at cutte og ryge hash.

Bogen ’Kommunebarn’ kan købes hos alle boghandlere og på nettet.

 

Dagens Gossip