Lemurer fortsat på flugt: Sådan kan du hjælpe med at fange dem

Foto: Shutterstock

Givskud Zoo kommer endnu engang med et råb om hjælp, da to af den zoologiske haves lemurer fortsat er på flugt.

For præcis én uge siden kunne Dagens bringe en efterlysning af to kattalemurer, som stak af fra Givskud Zoo søndag d. 12. juni. 

Det er nu mere end en uge siden, at dyrene stak af, og lemurerne er fortsat på flugt, selvom havens dyrepassere flere gange har været tæt på at fange dem.

Læs også

Givskud Zoo med efterlysning: Har du set vores lemurer?

Det har ifølge TV2 fået den zoologiske have til at bede offentligheden om hjælp, da dyrene er svære at fange. 

"Det er meget irriterende. Vi har haft fælder med mad ude, men det nytter jo ikke noger, når de ikke er sultne," har Richard Østerballe, som er zoo-direktør i Givskud Zoo, udtalt. 

Han har forklaret, at de to halvaber er bladspisere og derfor næppe sulter i den danske natur, hvilket gør det utroligt svært at fange dem, da man ikke har "en jordisk chance" for at fange dem med hænderne. 

Dyrene kan tilsyneladende kun fanges ved enten at blive bedøvet af en dyrlæge eller ved at blive lokket ind i en aflukket bygning, hvor dyrepasserne så kan fange dem med net, og sidste løsning vil Østerballe gerne have befolkningens hjælp til. 

De to lemurer er nemlig harmløse, og almindelig danskere må derfor hjertens gerne hjælpe med at fange dem, hvis man ser dem. 

"Vi er ved at være trætte af det. Det koster jo mandetimer," har han udtalt og forklaret, at man kan forsøge at lokke de to dyr ind i en bygning med frugt, hvis man ser dem.

Herefter kan man ringe til Givskud Zoo, som vil sende dyrepassere ud for at fange dem. 

Uanset hvad, bør man ringe til haven, hvis man ser de to dyr, som senest er blevet set søndag aften mellem Givskud by og den Midtjyske Motorvej.

Læs også

Deres samleje larmer "mere end en græsslåmaskine": Nu holder boligforeningen øje med dem

 

 

 

Dagens Gossip