LIGE NU: 'Luk vinduer og døre’ - DMI advarer om farligt vejr

Torsdag varsler DMI farligt vejr i form af både kraftig regn og torden i store dele af landet.

En koldfront med voldsomt vejr bevæger sig lige nu ind over Jylland og vil langsomt ramme resten af landet i løbet af torsdagen. Sådan lyder den alvorlige advarsel fra DMI, der på deres hjemmesiden ligefrem varsler farligt vejr.

Især i Nord- og Midtjylland samt den nordlige del af Sjælland, inklusive København er der risiko for skybrud og torden.

- Risikoen for skybrud og kraftig regn er størst i den sydlige og vestlige del af landet, og DMI har derfor udsendt et varsel, mens risikoen for skybrud er mindre i resten af landet, skriver DMI på deres hjemmeside.

Passagerer måtte evakueres: Mand anholdt for at sprøjte mystisk væske i toget

Klokken 12 er der endnu tørt og solrigt i den østlige del af landet, men i løbet af dagen vil der blive mere skyet med spredte regn- og tordenbyger.

Varslet i denne del af landet lyder fra klokken 15 til midnat.

- Der er risiko for, at der lokalt kan falde mellem 15 og 25 millimeter regn på 30 min samt risiko for kraftig torden, lyder advarslen fra DMI.

Foto: DMI

Tilmed advarer man om, at torden kan medføre fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer samt risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg.

De kraftige tordenbyer kan i den østlige del af landet også resultere i voldsomme hagl.

Hos vejrtjenesten frygtes det, at de kraftige skybrud kan resultere i oversvømmelser flere steder.

Sjællandsk ægtepar vandt 10.000 kroner i Lotto: Da de tjekkede ‘svindel-sms’ gik fejlen op for dem

- Kraftig regn og skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed,' skriver DMI.

Af samme grund har DMI i forbindelse med tidligere skybrud anbefalet, at man lukker vinduer, døre og ventilationshuller i ydervæggene. På den måde undgår man, at vandet løber ind via eventuelle tagvinduer eller kælderdøre.

Det anbefales desuden, at man tjekker, at afløb og tagrender er fri for blade

I løbet af weekenden vil en svag front passere landet østfra, efterfulgt af lunere og mere tør luft. Sidst i perioden ventes et nordvestgående lavtryk at passere lige øst om Danmark og vejret bliver mere ustabilt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip