LIGE NU: Vindstød med stormstyrke og mulige oversvømmelser rammer landet

Kun en uge efter stormen Urd må danskerne igen forberede sig på storm og forhøjede vandstande.

I løbet af tirsdag har de fleste danskere kunne mærke, hvordan vinden er taget til i hele landet.

Det skyldes, at en koldfront ligger over den østlige del af landet og blæser og kraftige og kolde vindstød fra vest og nordvest. Det oplyser vagtchef Janne R. T. Hansen fra DMI til Dagens.dk.

- Det betyder, at den vestlige del af Jylland fra sent i eftermiddag tirsdag, og frem til onsdag formiddag, vil kunne opleve vindstød af storm eller stærk storm-styrke, lyder det fra Janne R. T. Hansen.

Ud på aftenen og frem til onsdag morgen vil der en overgang også komme vindstød af stormstyrke ved de nord- og vestvendte kyster i resten af landet. De vil dog stilne af i løbet af onsdag.

Den nye storm kommer kun en uge efter, at danskerne blev blæst ud af 2016 ved hjælp af stormen Urd.

Og ligesom med sidste uges storm så skal danskerne også forberede sig på, at vi kan blive ramt af oversvømmelser.

For med den kraftige vind er der også risiko for forhøjet vandstand i de indre danske farvande. Det forventes at være maksimalt onsdag aften og natten til torsdag, hvor vandstanden i de sydlige dele af de indre danske farvande kan komme op mellem 140 og 160 centimeter.

Derfor spekuleres der allerede nu i, at sønderjyske byer som Sønderborg, Kolding, Aabenraa og Haderslev samt Det Sydfynske Øhav og Lolland og Falster kan blive udsat for høje vandstande, hvis de våde prognoser holder stik.

I løbet af torsdag vil vi igen opleve mere normale vejrforhold – først med kølige grader og dagsfrost, mens weekender byder på varmere temperaturer og regn.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip