Mads Langer til Lars Løkke: Du bør få en uddannelse i medmenneskelighed

Kristine Bugbee

384 uger siden

|

12/03/2017
Indland
Mads Langer vandt en pris og brugte sin taletid på at give statsministeren en opsang.
Mads Langer vandt en pris og brugte sin taletid på at give statsministeren en opsang.
Mads Langer holdt sig ikke tilbage, da han fik lejlighed til at tale ved Gaffa-Prisen lørdag aften.

Dagens topnyheder

Musiker Mads Langer vandt to priser, da uddelingen af årets Gaffa-priser fandt sted lørdag aften.  

Men i stedet for blot at takke sine fans og sin producer og sine forældre, som de fleste kunstere gør, når de får overraskt en fin statuette, så benyttede Mads Langer spotlyset og taletiden til at give landets statsminister en opsang. Det skriver DR.

Noget, som tilsyneladende ligger den unge sanger meget på sinde, er regeringens indførelse af uddannelsesloftet samt belønning af studerende, som dropper at holde et eller flere sabbatår for i stedet at skynde sig gennem uddannelsessystemet.

- Jeg har seks års SU, som jeg gerne vil dele med dig, Lars Løkke. Du må få dem til en uddannelse i medmenneskelighed, lød det fra Mads Langer.

- Det er ikke dét, der har skabt ambassadører ude i verden som MØ og Lukas Graham. Sabbatåret har givet typer som mig og andre kunstneriske sjæle ro, styrke, tid og mod til at finde ud af, om man tør en karriere med musik eller andre kunstneriske udfoldelser. 

Efter showet forsklarede Mads Langer, at det er 'enormt vigtigt', at personer, som rent faktisk har en platform, også bruger deres stemme til noget. I hvert fald hvis de har noget på hjerte. Og det har Mads Langer efter alt at dømme

Uddannelsesloftet blev indført af regeringen i december 2016 trods massive protester og underskriftindsamlinger. Særligt blev det kritiseret, at regeringen ville afskaffe muligheden for at tage mere end én uddannelse, hvis det ikke var en højere uddannelse end den tidligere.

Kort tid efter blev aftalen dog lempet markant, sådan at det nu alligevel bliver muligt at tage en ny uddannelse på lavere eller samme niveau. Dog som udgangspunkt først seks år efter, at man er færdig med sin første uddannelse.