Magnus Heunicke deler gode nyheder

Foto: Shutterstock

Danmarks sundhedsminister har i dag delt rigtig gode nyheder på det sociale medie Twitter.

Det er nu mere end to år siden, at Danmark for første gang blev lukket ned på grund af den frygtede coronavirus. 

Dengang i midten af marts, da statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde varslede nedlukning, virkede det surrealistisk for de fleste danskere, og mange var bange for, hvad fremtiden ville bringe.

Læs også

Mettes 'mink-nedlukning' har sendt mindst 50 enkeltpersoner og familier til psykolog

Siden har vi været igennem flere nedlukninger, og vi har levet med coronarestriktioner i adskillige måneder. 

Coronavirus blev efterhånden en del af hverdagen, indtil regeringen i februar i år i samarbejde med sundhedsmyndighederne besluttede, at virusset ikke længere er en samfundskritisk sygdom og derfor ophævede alle restriktioner. 

Siden da har danskerne langsomt (og lykkeligt) glemt alt om den smitsomme virus, men på det seneste er den begyndt at dukke op til overfladen igen. 

En ny udgave af omikron-varianten kaldet BA.5, som er bedre til at smitte vaccinerede og tidligere smittede personer, spreder sig nemlig med lynets hast i flere europæiske lande, og det fik tidligere på måneden statsministeriet til at indkalde til et pressemøde om Danmarks coronastrategi for den kommende tid. 

Her blev det slået fast, at danskerne skal forvente en 'almindelig' sommer uden restriktioner, men at regeringen frygter, at Danmark vil blive ramt af en ny smittebølge i efteråret eller den tidligere vinter, som kan gøre det nødvendigt at indføre enkelte restriktioner. 

Det skyldes blandt andet, at kontakttallet steg til 1,1, hvilket betyder, at smitten er stigende, og derfor meldte statsministeren blandt andet ud, at ældre og sårbare opfordres til at få endnu et boosterstik, men nu er der endelig gode nyheder. 

I dag har sundhedsminister Magnus Heunicke nemlig delt et opmuntrende budskab på det sociale medie Twitter

"Kontakttallet er beregnet til 0,8," har han således skrevet i opslaget, hvor han desuden forklarer, at det "sammen med spildevandsovervågningen indikere[r], at væksten i epidemien er aftagende."

Det er naturligvis godt nyt, da det betyder, at Danmark måske har klaret sig uskadt gennem den første smittebølge af BA.5-varianten. 

"Det flugter med billedet, der er set i andre lande, der har haft en bølge med BA.5, men det [er] endnu usikkert, om det også er det, vi ser lige nu," har ministeren dog skrevet i opslaget, som blev delt klokken 13:18 i dag, tirsdag.

Læs hele opslaget herunder:

 

Læs også

Kaos i kulissen kort før Tour-start: Direktør fyret af helt andre årsager end de officielle

 

 

Dagens Gossip