Magnus på 6 år samlede kopper i Tivoli: Så konfiskerede vagterne panten

Karsten Eg var rasende, da en ellers hyggelig tur i Tivoli fredag sluttede med, at hans seksårige søn Magnus var dybt ulykkelig.

Faderen og sønnen var af sted med et selskab på 30-40 mennesker.

De gav alle Magnus deres kopper, som der var betalt fem kroner i pant for, så han kunne gå op og indløse dem.

- Han får en masse kopper af dem, vi er sammen med. Men da han går over for at indløse dem, synes nogle af dem, han går forbi, at han også skal have deres. Inden vi ser os om, har han samlet en stak, der er højere end mig, fortæller Karsten Eg til dagens.dk.

Da Magnus kom over til indløsningsstedet, blev han tilbageholdt af en vagt, der spurgte, hvor hans far var henne, og hvor han havde alle kopperne fra.

- Så gik de over til mig og tilbageholdt mig, indtil der kom flere vagter, siger Karsten Eg.

Derefter konfiskerede vagterne alle krusene. Karsten Eg forsøgte sig med at sige, at han i så fald ville tage kopperne med hjem og bruge dem til en havefest, men det måtte han heller ikke, fordi det var Tivolis egendom, fik han at vide.

- Men der er jo betalt fem kroner i pant, så det kan jo ikke være deres egendom, mener han.

Karsten Eg skrev efter oplevelsen et opslag på Facebook, hvor han fortalte om den triste episode, og hvor ked af det sønnen havde været. Opslaget er på 11 timer delt over 15.000 gange, og Tivoli er blevet bestormet på sin Facebook-side.

Tivoli: Det er ikke tilfredsstillende
Hos Tivoli beklager pressechef Torben Plank episoden.

- Det er en situation, vi ikke har håndteret tilfredsstillende. Vi kunne have håndteret den med større konduite. Magnus på seks år havde fået en hel masse glas fra selskabet. Han skulle selvfølgelig have haft pengene, så han kunne købe en Build A Bear-bamse, siger pressechefen til dagens.dk.

Reglerne i Tivoli er, at man ikke må indsamle bærere og indløse dem, fordi mange af gæsterne har været irriterede over “professionelle pantsamlere”.

- Men det har intet med Magnus at gøre. Han har været sammen med nogen, der har givet ham glassene, siger Torben Plank.

Derfor har Tivoli besluttet sig for at give Magnus en uforbeholden undskyldning og en bamse.

- Det ærgerlige er, at han er blevet forskrækket. Sådan skal det ikke være i Tivoli. Det har været sent om aftenen. Den situation er ikke blevet aflæst, som den skulle, siger Torben Plank og tilføjer, at han og Tivolis stab nu vil tage fat i Karsten Eg, så Magnus kan få sin bamse.

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Trist afslutning på en ellers fantastisk Tivoli tur Vi samles ca 30-40 personer til et arangement i Tivoli gennem...

Posted by Karsten Eg on 12. juni 2015

 

 

Dagens Gossip