Mand dømt for at true Mette Frederiksen

Foto: Shutterstock

En 53-årig er dømt for at have truet Mette Frederiksen.

Retten i Glostrup har tirsdag dømt en mand for at have truet landets statsminister Mette Frederiksen (S). Det koster ham tre måneders fængsel, skriver TV 2.

Hændelsen fandt sted den 29. september 2021. Den dømte mand havde i en periode livestreamet via YouTube, hvor folk kunne stille spørgsmål.

Læs også

40.000 så ud til at miste signalet: Nu er de reddet

Den 29. september var situationen dog en lidt anden. Her var manden nemlig ganske beruset, da han befandt sig i et mobilehome - et køretøj, som også kan bruges til beboelse.

"Hvad skal du lave i dag", læser en mekanisk stemme op for ham. Det er en af hans følgere, der spørger i kommentarfeltet.

Til det svarede manden:

- I'm going to kill the prime minister of Denmark, lyder svaret fra den fulde mand.

Den snøvlende tale høres i videoen, som politiet efterfølgende har sikret sig, og i retslokalet tirsdag erkender den 53-årige man da også at have sagt, at han ville slå statsministeren ihjel.

Men selvom han erkender at have sagt det, så mener han ikke at det er en trussel.

Det skyldes, at manden kort tid efter siger at han ikke vil slå nogen ihjel samt at det var for sjov.

Selvom det er ment i sjov, så er det stadig strafbart, mener senioranklager Tobias Berg.

- Det, jeg hæfter mig ved, er, at truslen er sagt. Gerningsindholdet er realiseret. Det kan man ikke gå ind og trække tilbage ved at sige, at det var bare en joke, siger han.

Forsvarsadvokat Ulrik Sjølin mener, at det ikke kan tolkes som en trussel, fordi manden var plørefuld, ikke sagde statsministerens navn, hurtigt trak i land og desuden ikke har en YouTube-kanal med politisk indhold.

Derfor mener han, at den 53-årige skal frifindes.

Læs også

Stor ændring i alle Lidls butikker

 

Dagens Gossip