Medie afviser TV 2-dokumentar om MeToo: Derfor vil vi ikke have optagelserne

Foto: Shutterstock.com

De vil ikke gå videre med materialet fra TV 2.

Siden september har journalister fra TV 2 arbejdet på en dokumentar, som undersøger de mange sager om sexisme og krænkelser på danske arbejdspladser.

Læs også

Rasmus Paludan truer med at hævne sig på journalister: 'Det er idiotisk'

Dokumentar-projektet blev dog skrottet, da det kom frem, at flere af sagerne drejer sig om TV 2 selv.

Nyhedschefen på kanalen, Jacob Kwon, understregede dog, at TV 2s kilder var velkomne til at fortælle deres historier til andre medier. 

"Det er vigtigt at understrege, at vi fra TV 2s side ikke ønsker at lægge låg på noget. Derfor har vi også meddelt de kilder, vi har haft kontakt med, at det står dem frit at udkomme i andre medier med deres historie,” forklarede han i en mail ifølge TV 2.

Siden da har der været spekulationer i forhold til alt det materiale, som TV 2 nu ligger inde med. I fredags kom det frem, at i hvert et andet medie er blevet tilbudt tv-optagelserne, der er lavet i forbindelse med MeToo-dokumentaren. 

Berlingske takker nej

Chefredaktør på Berlingske, Mette Østergaard, fortalte i radioprogrammet ‘Det, vi taler om’ i fredags, at Berlingske er blevet tilbudt dele af TV 2s optagelser. Men de har valgt at takke nej. 

“Vi er blevet spurgt, om vi er interesseret i at overtage en del af TV 2s materiale. Vi har ikke set materialet. Vi ved ikke, hvad der er på klippene (...) Det er væsentligt for vores beslutning, fordi TV 2 kan ikke bare overdrage råbånd til os, hvor vi kan se alt, hvad der er optaget. De kan kun give os nogle uddrag. Hvis de giver os det hele, så er der en risiko for, at de kommer til at viderebringe personfølsomme oplysninger, som ikke har offentlighedens interesse, og det er ulovligt,” fortalte Mette Østergaard.

Hun understreger, at det er indhold, der både virker spændende og relevant, men de har alligevel sagt nej. 

“Det er svært at have det fulde redaktionelle ansvar for noget materiale, som andre har lavet, har udvalgt og har nedklippet. Derfor er vi endt med at sige, at vi meget gerne vil lave historien, hvis kvinderne vil tale med os. Men vi kan ikke overtage materiale, hvor vi ikke kan få det fulde materiale, men kun et nedklip af det,” understreger hun.

Læs også

 

 

 

 

Dagens Gossip