Medie: Barbara Bertelsen bliver mangemillionær hvis hun fyres

Skrevet af Henrik R

98 uger siden

|

08/07/2022
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Et af de store spørgsmål efter Minkkommissionens offentliggørelse af sine konklusioner er, om Barbara Bertelsen fyres. Sker det, bliver det en bekostelig affærer for skatteyderne.

Dagens topnyheder

Hvis en traditionel lønmodtager ansat i en privat virksomhed ser stort på reglerne og skaber store problemer for sin arbejdsgiver, er konsekvensen en bortvisning – eller maksimalt nogle få måneders løn.

Men sådan forholder det sig langt fra indenfor den offentlige sektor, hvor der kun i nærmest ekstreme situationer skrides til bortvisninger.

Hvilket derfor heller ikke er formodningen, hvis Statsministeriets øverst placerede embedsmand, departementschef Barbara Bertelsen, afskediges efter anbefaling fra Minkkommissionen.

Ifølge Bjørknæs.dk betyder det, at hun i givet fald kan se frem til den sædvanlige fratrædelsesgodtgørelse – hvilket i praksis vil sige 1½ års løn.

I kraft af at Barbara Bertelsen i 2021 havde en grundløn inklusiv pensionsindbetalinger fra Statsministeriet på 2.684.804 kroner betyder det, at skatteyderne ved hendes eventuelle fyring, skal betale et gyldent håndtryk på lige over 4 millioner kroner.

Et beløb der kan komme til udbetaling, selv om Minkkommissionen har fastslået, at hendes embedsførelse har været uacceptabel :

  • Kommissionen finder samlet set, at Barbara Bertelsen har begået tjenesteforseelser af en sådan grovhed, at der er grundlag for, at det offentlige søger at drage hende til ansvar i anledning af hendes medvirken til brud på sandhedspligten og legalitetsprincippet i forbindelse med pressemødet den 4. november 2020 og den efterfølgende opretholdelse heraf.