Medie erfarer: Fødevarestyrelsen afliver også katte

Foto: Shutterstock.com

Det er ikke kun mink, der bliver aflivet i disse dage af fødevarestyrelsen. Det er også katte. Det erfarer mediet Dagbladet Holstebro-Struer.

Selvom det var mink, der blev beordret til at blive aflivet over hele landet, så er det ikke kun mink, der er blevet slået ihjel på grund af coronasmitte.

I dag skriver mediet Dagbladet Holstebro-Struer, at fødevarestyrelsen har aflivet flere katte på mindst en minkfarm i området. Styrelsen er dog ikke vendt tilbage til Dagbladet, selvom de har henvendt sig flere gange i løbet af de seneste 14 dage.

Læs også

Smed en pære ud i haven: Det skulle hun aldrig have gjort

Til gengæld bekræfter dyrlæge og direktør for Kattens Værn, Lone Nielsen, at de har hjulpet til med at fange og aflive katte på en minkfarm.

“Vi har været ude og hjælpe med at fange og aflive katte på én farm, men fremadrettet er det en sag for Fødevarestyrelsen,” fortæller Lone Nielsen ifølge Amtsavisen.dk.

Flere katte smittet

Årsagen til at kattene er blevet aflivet er ifølge Dagbladet Holstebro-Struer, at der er blevet fundet coronavirus hos flere katte.

“Den ene minkfarm, hvor vi har påvist virus i prøver fra katte, ligger i Holstebro Kommune. Der er fundet virus i svælgsvabere fra 12 ud af 24 katte på den smittede minkfarm, og i 13 af kattene er der fundet antistoffer mod covid-19. Opfølgende undersøgelser angående virustypen i kattene er i gang og er ikke afsluttet,” lyder det fra Statens Serum Institut til Dagbladet.

Læs også

De sidste to ugers feriepenge bliver udbetalt: Det sker dog tidligst her