Meningitis-alarm: Vuggestuebarn kan være smittet

redaktion

389 uger siden

|

06/02/2017
Et vuggestuebarn fra Esbjerg er under mistanke for at være smittet med meningitis. Nu advares andre forældre i området.

Dagens topnyheder

En lille pige i vuggestuealderen frygtes at være blevet smittet af den farlige sygdom meningitis.

Det står klart, efter der blev slået alarm i institutionen Børnebakken Øst i Hjerting, hvor den lille pige er vuggestuebarn. Det skriver  JydskeVestkysten.

- Det drejer sig om en pige, og hun er i øjeblikket indlagt til observation. Vi blev informeret om det her mandag morgen, hvor vi blev kontaktet af Styrelsen For Patientsikkerhed, bekræfter områdeleder for Hjerting-Esbjerg NV-området, Helle Langaa Andersen overfor JV.dk.

Hun understreger dog, at der indtil videre kun er tale om en mulig mistanke, men at man i institutionen har taget sine forbehold.

- Det er symptomer, der kan forveksles med influenza, men vi tager det naturligvis meget alvorligt, lyder det fra Helle Langaa Andersen, der forklarer, at man har fulgt retningslinjerne til punkt og prikke.

Både pædagogerne og forældre er orienteret og har fået de nødvendige informationer, og forældre til børn opfordres til at være ekstra opmærksomme på symptomer som feber, opkast, hovedpine og nakkesmerter

Har man som forældre mistanke om noget, der ikke kun ligner almindelige influenza-symptomer hos sine børn, bør man søge læge.

Helle Langaa Andersen forventer at få svar på undersøgelserne fra hospitalet mandag eftermiddag. Først der kan man fastslå, om der er tale om meningitis hos den lille pige.

De bange anelser kommer kun seks dage efter, at en 18-årig københavner døde af meningitis.

Tidligere i år døde også en 17-årig af sygdommen.