Mester døbte lærling ‘pikfjæs’ og opfordrede til seksuelle ydelser: Nu skal elektriker betale stor bøde

Foto: Rasmus Baaner/Polfoto.

Elektrikeren lynede sin bukser ned, pegede på sit skridt og sagde til lærlingen: 'Jamen, så skal du ned på knæ’.

Det var grov mobning fra mesteren, der resulterede i, at en elektriker-lærling brød psykisk sammen og sygemeldte sig. Sådan lyder vurderingen fra Tvistighedsnævnet, der har afgjort, at elektrikeren skal betale 60.000 kroner til lærlingen for misligeholdelse af uddannelsesaftalen og chikane. 

Det skriver Fagbladet Elektrikeren ifølge Lorry.

I den grove sag blev lærlingen døbt ‘pikfjæs’ af sin mester, som ellers kaldte ham idiot, tøsedreng og fede svin. Og når lærlingen var færdig med en opgave, havde mesteren for vane, at lyne sine bukser ned, pege på sit skridt og sige: 'Jamen, så skal du ned på knæ’.

Læs også

Dansk kvinde pralede med fitness og sportsresultater på Facebook - nu har hun mistet sin invalidepension

De mange barske oplevelser fik lærlingen til at bryde sammen og sygemelde sig. Men også under sygemeldingen blev lærlingen mobbet og chikanet af sin arbejdsplads i form af 27 sms'er. 

Elektrikervirksomheden mente, at lærlingens sygemeldelse var det samme som en opsigelse af uddannelsesaftalen og sendte ubehagelige sms’er til ham. 

"..håber du har fundet en løsning som er god for os begge….ellers kan det blive lidt grimt…", stod der i en af sms’erne. 

Mens den efterfølgende sms lød:

"You Can run, but you Can not hide forever…”.

Læs også

Mand sagsøger flyselskab for ødelagt rejse: Hans selfie er beviset

Hos Dansk El-forbunds afdeling Nordsjælland, var formand Henrik Siir Hansen, dybt rystet, da han hørte om forløbet. Dansk El-forbund gik straks ind i sagen, som endte i Tvistighedsnævnet, ikke mindst fordi forbundet ikke så lærlingens sygemelding som en ophævelse af uddannelsesaftalen. 

Nævnet afgjorde, at elektrikervirksomheden skal punge ud med 50.000 kroner til lærlingen for misligholdelse af uddannelsesaftalen plus 10.000 kroner for chikane inden og under sygemeldingen. 

 

Dagens Gossip