Mette Frederiksen lovede ny lov: Nu to år senere er den udskudt endnu engang

28/11/2023 11:55

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det løfte, Mette Frederiksen aflagde for næsten to år siden, har stadig ikke set dagens lys.

Mest læste i dag

Trods gentagne løfter fra regeringen om en ældrelov, der skulle adressere udfordringerne inden for ældreplejen, er planen blevet udskudt igen. 

Det løfte, Mette Frederiksen aflagde for næsten to år siden, om en "vidtgående" ældrelov, der skulle forbedre ældreplejen, har stadig ikke set dagens lys.

Det skriver TV 2.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) udtalte til mediet, at opgaven med ældreloven er "temmelig udfordrende" og derfor tager tid at udvikle.

Det seneste løfte om ældreloven blev givet for kun en måned siden af Mette Frederiksen og regeringen. 

I januar 2022 nævnte statsministeren i sin nytårstale, at ældreplejen i Danmark ikke levede op til forventningerne og krævede ændringer. Hun understregede vigtigheden af en ældrelov, der ville fokusere på værdighed, valgfrihed og reduktion af bureaukrati.

Tilsagn om ældreloven blev gentaget ved dannelsen af SVM-regeringen i december 2022. Ældreminister Mette Kierkgaard (M) forsikrede tidligere på året, at ældreloven ville blive præsenteret inden udgangen af 2023. Men nu ser det ud til, at denne deadline heller ikke vil blive opfyldt.

Kulturministeren forklarede, at udviklingen af loven kræver betydelig tid, idet den skal omfatte alle 98 kommuner og det regionale sundhedsvæsen, der også er en del af ældreplejen. Regjeringen stræber efter at skabe en mere helhedsorienteret tilgang og reducere bureaukrati inden for ældreplejen.

Selvom der er blevet afsat flere penge til ældreområdet i den seneste finanslov, er spørgsmålet stadig, hvorfor ældreloven stadig ikke er blevet præsenteret. Kulturministeren nævner, at ældreministeren arbejder intenst på at præsentere sine tanker og forslag til loven i det nye år, men der er stadig usikkerhed omkring, hvornår dette præcist vil ske.