Kronprins Frederik-sagen tager uventet drejning: Nu er det sket i al hemmelighed

Skrevet af Emil Martesen

28/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu tager kronprins Frederik-sagen en uventet drejning.

Dagens topnyheder

I den seneste udvikling i den danske kongelige sfære er der opstået fornyet mystik omkring kronprins Frederiks nylige besøg i Madrid.

Og det er heller ikke mange ord man får ud af kronprinsen.

Så sent som i går løftede han sløret for, at han ikke har nogen kommentar til episoden.

Og denne tavshed fra kronprinsens side har kun forstærket spekulationerne, der blev antændt af en video, som det spanske medie Lecturas offentliggjorde. Videoen viser kronprinsen vandre alene i Jerónimos-området i Madrid, et eksklusivt kvarter, hvor Casanova er bosat. Dette skete dagen efter, at de to angiveligt havde tilbragt tid sammen i byen.

Men det stopper ikke her.

Nu fremgår det nemlig, at Genoveva Casanova sandsynligvis har droppet sit søgsmål mod det spanske medie Lecturas i al hemmelighed. Dette skridt kommer efter, at Casanova tidligere havde truet med retslige skridt, hvis ikke Lecturas beklagede og berigtigede historien om hende og kronprins Frederiks tid sammen i Madrid.

Det skriver B.T.

Kommunikationsekspert Anna Thygesen vurderer, at Casanova har valgt at følge det danske kongehus' strategi om at holde en lav profil i sagen.

Ifølge hende er det almindeligt at se trusler om retssager, der ikke føres ud i livet. I dette tilfælde har Lecturas hverken beklaget eller berigtiget historien, og Casanovas advokat, Emilio Ramirez Matos, har ikke svaret på spørgsmål om sagen. Billederne af Casanova og kronprins Frederik har skabt opmærksomhed, men Anna Thygesen mener, at en retssag kun ville have forværret situationen for Casanova ved at holde historien i medierne.

Casanova havde i et brev til Lecturas krævet en berigtigelse, der skulle afvise ethvert antydet romantisk forhold mellem hende og kronprins Frederik. Hun truede med juridiske skridt, hvis dette ikke skete inden for en frist på syv dage. Men nu ser det ud til, at hun har valgt at trække sig tilbage fra denne konfrontation.

Anna Thygesen lægger heller ikke skjul på, at det ikke er sandsynligt, at det danske kongehus har bedt Casanova om at droppe sagen. Hun påpeger i samme ombæring, at enhver direkte kontakt fra kongehuset kunne blive offentliggjort af Casanova, hvilket ville skabe yderligere drama. Derfor antager hun, at enhver dialog mellem parterne har været på Casanovas initiativ.

Luis Pliego, chefredaktør på Lecturas, har bekræftet at have modtaget Casanovas krav, men har fastholdt, at hans medie har handlet korrekt. Han har udtalt, at billederne viser, at de tilbragte natten sammen, men at der ikke er påstået et romantisk forhold.