Mette Frederiksen lukkede ned - 7 timer før var hun blevet frarådet at gøre det

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Blot syv timer før at Mette Frederiksen på et pressemøde lukkede ned for hele landet, blev regeringen anbefalet ikke at lukke ned for skoler, børnehaver og vuggestuer.

Det er nu mere end fire måneder siden, at størstedelen af den danske befolkning samlede sig foran fjernsynet, hvor Mette Frederiksen holdt tale.

Beskeden var klar og tydelig. Danmark blev lukket ned.

Læs også

Regeringen fraråder danskere at rejse til endnu et EU-land

Stort set alt med undtagelse af dagligvarer butikker fik besked på at lukke ned, og de fleste danskere der havde mulighed for det, arbejdede hjemmefra.

Samtidig blev alle skoler lukket, så ingen elever kunne dermed passe deres skolegang, og de fik derfor en forlænget ferie.

'Afvent yderligere tiltag'

Årsagen til nedlukningen skete ifølge Mette Frederiksen på baggrund af myndighedernes anbefaling, men hvilke myndigheder der er tale om, vides der fortsat ikke.

En mail som B.T har fået fingrene i, viser dog, at blot syv timer før Mette Frederiksen gik på skærmen til sit pressemøde, der blev regeringen frarådet at lukke skoler, børnehaver og vuggestuer.

Alt sammen blev dog alligevel lukket, og det var med beskeden om, at det var på myndighedernes anbefaling.

“Det er på den baggrund vores sundhedsfaglige indstilling, at man afventer udmelding af yderligere tiltag ud over det i vedhæftede skitserede, indtil vi fra sundhedsmyndighedernes side vurderer, at det er hensigtsmæssigt,” lød det i mailen fra Søren Brostrøm.

Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet, Peter Munk fortæller til B.T. at han har meget svært ved at se, at Mette Frederiksen talte sandt, da hun fortalte, at nedlukningen skete på baggrund af myndighedernes anbefaling.

Du kan læse hele mailen hos B.T. 

Læs også

30-årig kvinde blev sexafpresset: Så lagde hun en snedig plan

 

 

Dagens Gossip