Mette Frederiksen melder klart ud: “Jeg er ikke enig”

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debatten om kvinders ret til fri abort har fået statsministeren til tasterne.

I sidste uge meddelte Jens Rohde, at han fremover er politisk ordfører i Kristendemokraterne. Partiet var kendt for at være imod den frie abort, og derfor gik der heller ikke lang tid, før Jens Rohde måtte svare på spørgsmålet om, hvorvidt han er for eller imod den frie abort.

Læs også

Afslører første deltager til Stormester sæson 5

Spørgsmålet forholder Mette Frederiksen sig til nu til i et opslag på Facebook.

“Igen er debatten om kvinders ret til fri abort blusset op i Danmark. Desværre. Nogle siger, at det er nødvendigt med nuancer i spørgsmålet om abort. Jeg er ikke enig,” starter hun og fortsætter:

“Selvom jeg i mange andre spørgsmål er meget opmærksom på nuancer og dilemmaer, så har jeg det anderledes med abortspørgsmålet. Enten er vi for. Eller også er vi imod. Der er ikke en mellemvej.”

“Om det hedder abort eller fri abort gør ingen forskel i min verden. Det gør kvinders uindskrænkede ret til at bestemme over egen krop og fremtid derimod,” skriver hun i opslaget, som du kan se i den fulde længde herunder:

Kristendemokraternes 2030-plan

I sidste uge præsenterede Kristendemokraternes formand, Isabella Arendt, sammen med politisk ordfører, Jens Rohde, partiets 2030-plan. Heri kom partiet også ind på kvinders ret til abort.

“Vi vil forpligte myndighederne på enhver kvindes ret til uvildig  rådgivning før abort og fem psykologsamtaler efter en eventuel abort. Det er aldrig en ønsket situation for en kvinde at være blevet gravid uden at ville have et barn. Det er KD’s mål at nedbringe antallet af aborter i Danmark, men vi vil ikke kompromittere eller begrænse kvindens ret til abort,” lød det blandt andet i planen. 

Trods denne udmelding fra toppen af partiet, så kan kun to ud af 14 adspurgte kreds- og lokalformænd svare klart “ja" til, at de støtter retten til fri abort. Det skriver DR.dk. 

Læs også

Kendte fik nok af Umut: Smed hans mad i havet

 

 

 

Dagens Gossip