Mette Frederiksen tager afsked

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen har på Facebook delt en kortfattet statusopdatering, hvori hun tager afsked med tidligere statsminister Poul Schlüter.

Poul Schlüter var en af Danmarks længst siddende statsministre. I dag blev han begravet ved en smuk ceremoni i Holmens Kirke. Efterfølgende blev der afholdt mindehøjtidelighed i Børssalen.

Læs også

Politiet spærrer af: Kæmpe skorsten i fare for at vælte

Den tidligere statsminister sov ind omgivet af sin familie torsdag d 27. maj. Han blev 92 år gammel. 

Blandt gæsterne ved begravelsen, var der mange danske politikere. En af dem, der ikke blot deltog ved begravelsen, men også talte til den efterfølgende mindehøjtidelighed, er nuværende statsminister Mette Frederiksen. 

Hun har også taget afsked med den tidligere statsminister i et opslag på Facebook, hvori hun giver ham pæne ord med på vejen. 

"I dag har vi sagt farvel til Poul Schlüter. På grundlovsdag. Kan ikke forestille mig en smukkere dag at tage afsked," starter hun sit opslag med at skrive. 

Desuden roser hun Poul Schlüter for at have været en dygtig politiker, der brændte for Danmark. Hun kalder ham også for 'en stærk statsminister'. 

"Poul Schlüter var en dygtig politiker, der brændte for Danmark. En stærk statsminister. Charmerende, underspillet og med et glimt i øjet," skriver Mette Frederiksen i sit opslag på Facebook. 

I opslaget skriver hun også, at hun har talt til hans mindehøjtidelighed, der – som sagt – blev afholdt i Børssalen. Hun skriver, at det er med 'stor ære og ydmyghed', at hun fik lov til at tale på vegne af danskerne til Poul Schlüters mindehøjtidelighed tidligere i dag. 

I den sidste del af sit opslag, sender hun varme tanker til Poul Schlüters familie og kære. I samme ombæring giver hun også udtryk for, at han er en mand, der vil blive savnet.

Læs også

DR ramt af ny sexskandale

"Poul Schlüter vil blive savnet. Mine varmeste tanker til familien og hans kære. Æret være hans minde," runder hun sit opslag af.