Mia-sagen forskrækkede hele Danmark: Nu bryder tiltalte tavsheden for første gang

07/06/2023 11:09

Emil Martesen

Indland
Foto: Privat
Foto: Privat
Nu sætter han for første gang ord på sagen.

Mest læste i dag

Mia-sagen begyndte, da den unge sygeplejerskestuderende pludselig forsvandt efter en aften i Aalborgs natteliv den 6. februar sidste år. Hendes forsvinden skete tidligt om morgenen og efterlod mange spørgsmål. 

Og i en længere periode har der været stilhed i den tragiske sag om den 22-årige Mia Skadhauge Stevn, der blev dræbt i februar 2022. 

Men sidenhen har en masse informationer set dagens lys. En 37-årig mand er blevet formelt tiltalt for drabet på den unge sygeplejerskestuderende. 

Og i dag blev der så taget hul på retssagen, som i skrivende stund er i fuld gang. 

Her har det ikke været sparsomt med oplysninger, at anklageren Mette Bendix fik ordet og løftede sløret for forelæggelsen af hendes gennemgang af sagen. 

En masse chokerende oplysninger dagens lys, og der tegner sig efterhånden et tydeligt billede af hele episoden. 

Og nu er det så blevet den tiltaltes tur til at dele hudløst ærligt ord for første gang. 

Han lægger ikke skjul på, at han befandt sig omkring Jomfru Ane Gade natten til lørdag den 5. februar, altså dagen før Mias forsvinden. Her undrede han sig over, at der ikke var mere gang i byen, da der eftersigende skulle være lagt op til brag af en fest i kølvandet på ophævelsen af corona-restriktionerne. 

Han fortæller, at han bare tog derind ‘for at kigge’, og natten til den 6. februar lagde han igen vejen forbi Jomfru Ane Gade, for at se om der, modsat dagen inden, var den euforiske stemning, som opslagene på de sociale medier lagde op til. 

Det skriver TV 2

Han afviser samtidig, at han tog derind for at ‘score damer’: 

“Det har aldrig prøvet uden forudgående kontakt”, siger han og understreger sort på hvidt, at han heller ikke forsøgte at score Mia. 

Retssagen er i skrivende stund i fuld gang, og vi her på redaktionen følger sagen tæt. 

Skulle alt gå efter planen, så falder der dom den 29. juni, hvor anklagemyndigheden har gjort sit for at overbevise et nævningeting om, at den 37-årige tiltalte er skyldig i det rædselsfulde forbrydelser, der er at finde i anklageskriftet.