Miljøstyrelsen tilbagekalder håndsprit

Foto: Shutterstock.com

Håndsprit tilbagekaldes af miljøstyrelsen.

Da coronakrisen begyndte at sprede sig i Danmark, opstod der akut mangel på håndsprit.

Heldigvis trådte mange alkoholproducenter til, og de begyndte at producere håndsprit i stedet for alkohol. Det satte miljøstyrelsen og hele Danmark stor pris på, men nu tilbagekaldes flere af de håndsprit, som er produceret af alkoholfabrikanter.

Læs også

Jimmy kørte for hurtigt og blev stoppet: Hans utrolige forklaring fik politiet til at droppe bøden

Årsagen skyldes, at det ikke er deklareret tydeligt nok, at håndspritten ikke må drikkes.

Miljøstyrelsen mener, at flaskerne ligner flasker med gin og snaps for meget, og derfor er der en risiko for, at nogle danskere kan finde på at indtage det.

”Coredesign a/s har markedsført et hånddesinfektionsprodukt, til anvendelse som virksomhedsbranding, som ikke er mærket i overensstemmelse med CLP- og biocidreglerne. Det betyder bl.a., at der ikke er en brugsanvisning på dansk, vejledning om korrekt brug for virkning, hvem der skal kontaktes ved skader og hvordan man skal bortskaffe produktet ved endt brug” siger Kim Holm Boesen, kontorchef, Miljøstyrelsen.

Hvis du har købt en af flaskerne fra Coredesign, så fungerer håndspritten fint nok til at spritte sine hænder. Du har dog mulighed for at levere produktet tilbage hvor du har købt det, så du kan få dine penge retur.

Læs også

Præsidentkandidaten Kanye West: COVID-19-vaccinerede kan ikke komme i himlen

 

 

Dagens Gossip