Minder fra Matador: Nu kan du få fat i rekvisitter fra den ikoniske tv-serie

Her ses Mads Skjern og Ingeborg i serien Matador. Billedet er fra afsnittet 'New Look', hvor Mads er blevet inspireret af en forretningsrejse til Amerika og tilbyder Daniel et nyt job, men Daniel vil hellere til Paris og designe tøj. Foto: DR.

Få fingre i rekvisitter fra den succesrige tv-serie Matador.

En af dansk tv-histories største og mest holdbare succeser nogensinde er TV-serien Matador. Den blev skabt af forfatter og journalist Lise Nørgaard i samarbejde med filminstruktør Erik Balling og blev første gang sendt på DR i 24 afsnit mellem 1978 og 1981. Siden er den blevet vist adskillige gange på kanalen, og i 2006 blev den optaget i den danske filmkanon.

Læs også

Simon Kvamm overrasker: Deltager i tv-hit

Nu sælger Bruun Rasmussen tre dokumenter, der har indgået som rekvisitter i den mindeværdige tv-serie Matador: brevpapir fra Omegnsbanken, et koncertprogram og et socialistisk kampskrift.

”Det hører til sjældenhederne, at vi sætter rekvisitter fra film- og tv-verdenen på auktion, og vi er derfor glade for at kunne præsentere de tre klenodier fra Matador,” siger Peter Broe, vurderingssagkyndig i antikviteter hos Bruun Rasmussen, og tilføjer:

”Med de tre udbudte dokumenter får man mulighed for at dykke ned i forskellige aspekter af tv-serien.”

De tre dokumenter

Et af dokumenterne er en invitation til et socialistisk møde, og på ægte propagandistisk vis lyder indledningen: ”Kammerater! Nu er Tiden inde til, med fornyede Kræfter, at gøre et stykke Arbejde, for den Socialistiske Idé, til at ruste os til Kamp, mod Udbytterne og Kapitalisterne (…)“.

Det andet dokument er et stykke brevpapir med logo for ”Omegnsbanken“, der drives af brødrene Kresten og Mads Andersen-Skjern og er en konkurrent til den veletablerede Korsbæk Bank.

Det tredje dokument er et program fra Korsbæks Musikforening, hvor en koncert med titlen ”Lieder og Romancer“ med sangerinden Amalie Hagensen og pianisten Roland Andersen i spidsen introduceres. Koncerten foregår i seriens fjerde afsnit med titlen ”Skyggetanten“, hvor Elisabeth Friis og Kresten Andersen-Skjern indleder deres komplicerede bekendtskab.

Auktionen foregår online, og i skrivende stund er buddet oppe på 4.800 kroner for de tre rekvisitter. 

Har du lyst til at byde med, så kan du gøre det her. Auktionen løber til den 26. april.

Læs også

Den aarhusianske finte: Sådan undgår du at skulle reservere bord 30 minutter før tid

 

 

 

Dagens Gossip