Minister melder ud: Barer må åbne før

Foto: Shutterstock

Genåbningen fremrykkes.

Fra tirsdag 1. februar klokken 00 fjernes alle coronarestriktioner, og det betyder at covid-19 ikke længere antages for at være en samfundskritisk sygdom.

Lige nu skal restauranter og barer lukke klokken 23, endda med sidste udskænkning klokken 22.

Derfor ville det i teorien være sådan, at de på mandag skulle lukke ned klokken 23 og så åbne igen 00, hvis de ønskede det.

Læs også

Ikke kun i Danmark: EU-chef undlader at vise sms'er

Det virker måske åndssvagt, og derfor bliver det heller ikke sådan i praksis.

Regeringen har nemlig besluttet, at barer og værtshuse kan holde åbent hele mandag aften og dermed kan slippe restriktionerne lidt tidligere, end der ellers var lagt op til.

Det skriver erhvervsminister Simon Kollerup (S) på Facebook, som tydeligt udtrykker glæde over det.

“Det er fantastisk, at Danmark snart er fuldt åbent igen Jeg ved, at mange i erhvervslivet står på spring for at slå dørene helt op igen. Natteliv, barer og restauranter er nogle af dem, der har været hårdt ramt under flere nedlukninger. Vi skal ikke lade firkantede skrivebords-regler spænde ben for en god genåbning ude i restauranternes virkelighed.”

Foto: Facebook

Dermed kan du altså starte aftenen ud på baren lidt før, hvis du er en af dem, som skal ud og fejre genåbningen 1. februar.

Ministeren tilføjer yderligere, at han glæder sig til at se, hvordan hjulene kan komme i gang for dansk erhvervsliv igen og vil til slut “opfordre til, at vi husker at passe på hinanden, selvom mundbindet er lagt i skraldespanden.”

Læs også

Operation gik galt: Mistede næsten overlæben

 

Dagens Gossip