Mors åbne brev efter forfærdelig Bakken-tur: Du gjorde min søn fortræd

Linda Persson Legaard havde en rigtig ubehagelig oplevelse, da hun i lørdags havde taget sin 4-årige søn Marcus med på Bakken i København.

LÆS OGSÅ: Kvinde talte ondt om autistisk dreng i Legoland: Se morens geniale svar

En fremmed mand greb fat fat i Marcus, da han kom til at snyde foran ham i køen. Han nåede at ruske i drengen, og skælde ham ud for at være ‘uopdragen’, inden Linda Persson Legaard fik grebet ind.

Efter optrinnet var mor og søn nødt til at tage hjem, fordi Marcus var blevet ked af det.

LÆS OGSÅ: Grædende mor fik stjålet billeder af afdød søn: Se, hvad hun så gjorde

Med til historien hører, at 4-årige Marcus er autist, og da hun fortalte manden på Bakken det, kvitterede han med “det er fordi, han ikke er opdraget”.

Kort inden sammenstødet havde Linda Persson Legaard hjulpet mandens egen søn, der er omkring et år yngre end Marcus ud af børneforlystelsen, fordi han tydeligvis havde fortrudt. Men den hjælpsomhed blev i hvert fald ikke gengældt af den anden drengs mand.

Se hele Linda Persson Legaards åbne brev her:

Kære fremmede.

Tak for et behageligt møde på Bakken i dag.

Jeg fandt det glædeligt at hjælpe dit barn ud af indgangen til børneforlystelsen, i det han tydeligvis havde fortrudt inden turen.

Hvad jeg fandt mindre glædeligt var din måde at møde min søn på. Min søn som oven i købet, har nogle særlige behov!

Fordi jeg hjalp din søn ud, kunne min søn, som vel er omkring et års tid ældre end din, gå længere frem, for at stå i kø til forlystelsen. Her kommer vi så til jeres møde. I stedet for at stille sig bag dig, begår min søn, den fejl, at han stiller sig ind foran dig. Din reaktion på dette er, at tage fat i min dreng, du hæver stemmen og snakker både grimt og nedladende til ham. Du slipper hans arme da jeg beder dig om det, men da jeg beklager hans gerning og fortæller dig at han er autist, vender du øjne af mig og ryster på hovedet, samtidig med at du siger; "Det er fordi han ikke er opdraget" -hvorefter du tager din tur i forlystelsen.

Jeg sagde ikke mere til dig, men jeg blev ked af det! Ked af det, fordi jeg valgte at hjælpe dit barn ud,
i stedet for at være gået frem sammen med min søn, så situationen ikke var opstået. Ked af at mit barn, blev så ked af det, at vi bagefter var nødsaget til at køre hjem. Ked af at blive opfattet som en dårlig mor. Men mest af alt bliver jeg ked af at min søn skal møde, så uforstående en omverden, som gør det noget nær umuligt at fungere som en 'almindelig' familie.

Du stod der i dine spidse italienske fine sko, hilfiger jeans, tilhørende skjorte og nyklippet hår. Din søn i fint Hummel tøj, han var ren og fin, han virkede som en sød lille dreng og han sagde iøvrigt pænt tak for hjælpen. Alt det er fint nok!
Jeg er bare ikke kommet mig over din afstumpede opførsel og det, at du gjorde min søn fortræd!

Du har sikkert ikke dårlig samvittighed over din opførsel, så jeg håber bare I havde en fortsat god dag/aften, det fortjener din søn om ikke andet.

Kære du som læser dette, næste gang du møder et barn som virker anderledes, så stop op og tænk tanken, at det kunne være, barnet kæmper med et psykisk handicap. Tilbyd din hjælp i stedet for at dømme, så her kan være plads til alle.

Kh. -og tak fordi du læste med-
En stærk mor.

 
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_GB/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Linda Persson Legaard.