Morten Olsen bryder tavsheden efter trist meddelelse

Skrevet af Emil Martesen

22 uger siden

|

09/01/2024
Indland
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Nu bryder Morten Olsen tavsheden i kølvandet på den triste meddelelse.

Dagens topnyheder

Fodboldverdenen byder på en lang række legender, hvis navne ringer med en særlig klang.

Franz Beckenbauer, kendt som 'Der Kaiser', var en sådan skikkelse.

Men så sent som i går gik den tyske legende bort i en alder af 78 år.

Han efterlænger et uudsletteligt aftryk i sportens historie, og det lægger den tidligere danske landstræner, Morten Olsen, heller ikke skjul på:

"Han var et ikon og en yderst elegant fodboldspiller. En hvilken som helst person, der elsker spillet, har set op til Franz Beckenbauer", siger han til Ekstra Bladet.

Og så var han en vinder. Beckenbauer vandt med Tyskland EM i 1972 og VM i 1974, og med Bayern München vandt han så mange titler, at det er svært at overskue.

Han beskriver Franz Beckenbauer som en foregangsmand, der ikke blot var en forsvarsspiller, men også en, der formåede at dominere midtbanen med sin boldkontrol og spilforståelse:

"Han var foregangsmanden for alle os andre, der spillede på den position. Han var forsvarsspiller, men han spillede jo nærmest mere oppe på midtbanen. Hans styrke lå på bolden, og han forandrede måden at spille fodbold på".

Franz Beckenbauers karriere var fyldt med triumfer, både som spiller og træner. Han vandt VM som spiller i 1974 og som træner i 1990, og hans klubkarriere hos Bayern München var lige så imponerende.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.