Simon Pytlick åbner op om stor forandring: “Jeg synes det var hårdt”

Kamille Isaksen

27 uger siden

|

08/01/2024
Indland
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Selvom Flensborg ikke er langt fra den danske grænse, kan den talentfulde håndboldspiller godt mærke, at han alligevel er et godt stykke hjemmefra.

Dagens topnyheder

Den 23-årige håndboldspiller Simon Pytlick har taget et stort skridt fra sin komfortzone på Thurø i Danmark til en professionel karriere hos Flensburg-Handewitt i Tyskland. Overgangen til en fremmed kultur og sprog var ikke uden sine udfordringer, som Simon Pytlick åbent reflekterer over.

Det skriver SE & HØR

Efter at have tilbragt hele sin ungdom i GOG på Sydfyn, var skiftet til Flensburg et betydeligt skifte. "Det har været lidt kaotisk og er gået lidt op og ned. Pludseligt bliver man skadet, og så skal man affinde sig med at være i en ny position," fortæller Pytlick om overgangen.

En af de største udfordringer for Pytlick har været isolationen fra venner og familie. Tidligere kunne han nemt besøge dem, men nu er han omgivet af håndbold døgnet rundt. Hertil understregede han dog, at de thar krævet noget fra ham, idet han har mange timer, hvor man bare er sig selv.

Tilvænningen til et nyt land og sprog var ikke let. Simon Pytlick stod over for praktiske udfordringer som papirarbejde og boligsituationen på egen hånd. "Jeg synes, det var hårdt. Jeg stod alene med en lejlighed, hvor jeg ikke fik særlig meget hjælp, for jeg kunne ikke sproget," siger han.

Heldigvis fandt Pytlick støtte i de mange danske spillere og træner Nicolej Krickau i Flensburg-Handewitt. Især Emil Jacobsen fik han sig hurtig koblet op på, hvortil han understreger, at alle danskerne dernede i klubben har været gode til at hjælpe ham med diverse ting.