Muskelhunde-ejere er jaget vildt: Tør ikke gå til politiet

Skrevet af Ronja Ryde

26/05/2014

Mest læste i dag

Det er slet ikke sjældent, at danskere, der ejer muskelhunde, bliver udsat for verbale tæsk. 

Det fortæller Niels Jensen, der er bestyrelsesmedlem i Dansk Muskelhunde Union.

I kølvandet på historien om Sarah Illum Lund-Jensen, der blev overfaldet sammen med sin hund Kejser ved en sø i Odense, har Dagens.dk kontaktet Niels Jensen.

LÆS OGSÅ: Facebook-video: Ung pige med hund udsat for groft overfald af fire mænd

- På et tidspunkt var min veninde ude at gå med sine hunde. Hun havde DMU’s (Dansk Muskelhunde Union, red.) logo i forruden på sin bil, og da hun kom tilbage, var ruderne i hendes bil smadret, siger Niels Jensen. Han fortæller, at den samme venindes hund på et tidspunkt er blevet skudt i bagbenet.

- Jeg har selv prøvet at blive dårligt behandlet af en raceklub. Jeg havde meldt mig til et træf med en af mine hunde, men da jeg dukkede op, fik jeg at vide af arrangøren, at “dig vil vi ikke sættes i forbindelse med”. Først troede jeg, det var en joke, men det var det desværre ikke, siger Niels Jensen, der den dag havde taget en trøje på, hvor der stod “Bevar Muskelhundene”.

Ud over, at Niels Jensen og hans hunde-venner flere gange selv har været udsat for ubehagelige episoder, der involverer deres muskelhunde, administrerer han facebooksiderne “Nej tak til hundeloven - bevar muskelhundene” og “Dansk Muskelhunde Union”. Her ser han gang på gang nye indlæg om hvordan muskelhundeejerne udsættes for chikane på grund af deres valg af hund.

Tør ikke gå til politiet

I forbindelse med sidste uges overfald på Sarah Illum Lund-Jensen og hendes hund, fremgik det af facebookdebatten, at mange muskelhundeejere ikke tør melde de voldsomme episoder til politiet.

Dagens.dk har derfor lavet en undersøgelse på de to facebooksider.

Her har vi spurgt, hvordan det kan være, at ejerne af de omstridte hunde ikke går til politiet, når de oplever episoder, hvor deres hund er involveret i et overfald, selvom deres hund ikke bærer noget af skylden.

660 hundeejere har svaret på undersøgelsen, og ud af dem svarer 73 procent “fordi jeg er bange for at få min hund blandet ind i en politisag, på grund af hundeloven”.

Flere svarer også, at de ikke melder det, fordi de mener, den slags skal løses mellem hundeejerne, ligesom 6,6 procent af deltagerne mener, at “politiet alligevel ikke gør noget ved det”.

Kun 1,2 procent svarer, at de altid ville melde voldsepisoder til politiet.

- Jeg blev overfaldet bagfra af to mænd en sen aften på amager da jeg var ude og gå med min amerikanske bulldog.. det skete da jeg var 21 år (3 år siden) jeg blev slået ned med noget i baghovedet og bagefter blev jeg sparket mens jeg lå ned! jeg slap snoren til min hund men han gjorde ingenting. han begyndte at gø efter lidt tid og derefter løb de. jeg har aldrig meldt episoden trods for min hund ingenting havde ed det at gøre, af frygt for at miste ham til hundeloven!!, skriver Tanya Ditte Sehestedt Gybel i en direkte kommentar til undersøgelsen.

- Jeg ville ALDRIG melde noget , da jeg har 2 Staffordshire Bull terriere og hvis de kom ud i problemer , så ved jeg de ville "få skylden" .... Derfor har jeg stort hegn om min grund og går kun med dem i snor , så jeg gør mit for der ikke sker noget ... Hundeskoven holder jeg mig fra , da jeg har hørt så mange episoder på at en muskelhund er blevet bidt af en anden hund , for så at forsvarer sig , og så er det lige pludselig muskelhundens skyld ... Jeg gør ALT hvad jeg kan for at passe på mine hunde ikke kommer ud i den slags problemer ... Så den eneste kontakt de har med andre hunde er mine venners hunde , som ved hvor dejlige søde mine hunde er og at de sagtens kan omgås på alm vilkår, skriver Kaja Malene Andersen.

Niels Jensen fortæller, at Dansk Muskelhunde Union plejer at opfordre folk til at filme det, når de oplever episoder som Sarah Illum Lund-Jensen gjorde i sidste uge.

- Folk skriver ofte til os, fordi de bliver dårligt behandlet og svinet til, fordi de har “forkerte” hunde. Vi anbefaler, at folk filmer det, når de oplever den slags, for vi ved, at når  folk kan finde på den slags, så kan de også finde på at lyve for politiet og sige, at deres hunde er blevet overfaldet af en muskelhund. Ingen tror på os. Vi er blevet en slags vanepsykopater i folks øjne, siger Niels Jensen, der uden at blinke kan sige, at han mener, hundeloven bør ændres.

- Løsningen på én skambidt hund er jo ikke at aflive flere tusinde hunde. Det er hysteri. Man forbyder jo heller ikke spirituskørsel ved at fjerne alle biler fra vejene, vel? siger Niels Jensen.

  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); Opslag af Dagens.dk.