Nikolai og Felix med flot gestus efter prins Joachims blodprop

Foto: Christophe Morin Via Www.imago-Images.de/Imago/Ritzau Scanpix

Prins Nikolai og prins Felix, der er sønner af prins Joachim, der sidste sommer fik en blodprop, har med deres fond støttet en sag, der står deres hjerter nært.

Sidste sommer fik prins Nikolai og prins Felix formentligt et stort chok, da de fik at vide, at deres far, 52-årige prins Joachim, fik en blodprop i hjernen.

Læs også

Ny bog giver svar: Derfor blev Harry og William uvenner

Heldigvis fik prins Joachim den rette behandling i tide, hvorfor han i dag fortsat er i stand til at passe sit job som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris, hvor han er bosiddende med sin hustru prinsesse Marie samt deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena. 

Sandsynligvis er det dog en forskrækkelse, der har sat sig i de to unge prinser. Det ses i hvert fald i de projekter som Nikolai og Felix Fonden støtter økonomisk. Det fremgår af en oversigt, som de ifølge SE og HØR netop har offentliggjort. 

Nikolai og Felix Fonden er blevet oprette med det formål at støtte humanitære, kulturelle og uddannelsesmæssige formål i eller udenfor Danmark. Ifølge BILLED-BLADET var fondens bestyrelse samlet til et møde den 9. juni 2021. 

I alt er der i 2021 blevet uddelt 465.000 kroner fra fonden, hvoraf 185.000 kroner er gået til kulturelle formål, 255.000 kroner er gået til uddannelses- og forskningsmæssige formål, mens de sidste 25.000 kroner er gået til sociale og humanitære formål. 

Hvad der dog har været mest iøjnefaldende er, at de har valgt at støtte Stranberg Publishing A/S, som står bag bogen 'Få det bedste ud af livet efter stroke'. SE og HØR skriver, at det er valg, der sandsynligvis er truffet, fordi de to prinser har egne erfaringer, da de har haft et stroke tæt inde på livet. 

Derudover er der også fundet plads i økonomien til at uddele støtte til en dokumentarfilm om Sønderjysk Pigekor og Drengekor, ligesom der er givet støtte til Fredensborg Slotskirkes Pigekor, som skal bruge pengene til at indspille en julekalender til december 2021.

Læs også

Melder ud: Christian Eriksen udskrives i dag

SE og HØR skriver, at Nikolai og Felix Fonden også har valgt at give støtte til RådgivningsDanmark og deres projekt 'Telefonrådgivning af mennesker i svære livssituationer'. 

 

Dagens Gossip